Mój stan zdrowia też nie był najlepszy. To też jeden z powodów dla których zrezygnowałam z weganizmu. Trochę się posypałam. Wiąże ze sportem swoją przyszłość. Nigdy nie wrócę do jedzenia mięsa ale jeśli chce w jakiś sposób zaistnieć na scenie armwrestlingowej muszę jeść białko. I nie chodzi tu o białko roślinne. Jestem wegetarianką i juz zawsze nią zostanę. Weganką byłam podobnie jak Ty ponad rok czasu. Jestem z tego dumna. 😉
ja bylam weganka przez ponad rok ( w czasach jak bylam karmiaca matka a nasze dziecko mialo alergie na mleko ) i bardz dobrze wspominam tamte czasy.... wlasnie jestem na etapie wracania do tego sposobu odzywiania, nie ma to jak weganizm
:thumbsup: brawo Jedrus
Jedynym przykazaniem jest milosc. Jesli jej nie ma- na nic zda sie dziesiecioro przykazan OSHO http://www.wegestudio.pl/NOTESY-k30-0-3-default.html <param name=
ja jestem weganką dopiero jakieś 2 miesiące i przy tym zostane mam nadzieje że na zawsze 🙂
pozdr.
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Az tak smutno jakos jak sie to czyta ale taka jest prawda i wielu z nas po prostu rezygnowalo z weganizmu zwazywszy na stan zdrowia po czesci i ze wzgledu na innych lecz zawsze mam nadzieje nie zrezygnujemy z wegetarianizmu a znam takich ludzi i nie moge wciaz tego sobie wyobrazic jak mozna np przez 5 lat nie jesc miesa i zaczac je jesc ponownie ale to piewnie jak z tym ze i po dosc dlugim wieku np dociera do nas ze jesc miesa juz nie bedziemy...mechanizm dziala w obie strony wiec zycze wszystkim nam wytrwaloscie i 🙂 zyc w zgodzie z soba samym...
Live and let live!
Smutno, ale rozumiem.... Na tym forum byłyście chyba jednymi z najbardziej "rzucających się w oczy" weganek.... Tak czy siak, życzę powodzenia na jakiejkolwiek drodze życia, czy to wegetariańskiej, czy wegańskiej, dobrego zdrowia, dbania o siebie, a może jeszcze kiedyś....
Witam
To dziwne ,gdyż zawsze myślałem,że weganizm jest dużo bardziej zdrowy od wegetarianizmu.
Widocznie popełniałyście jakieś błędy żywieniowe,za dużo przetworzonego ,przegrzanego jedzenia tak sie mi wydaje,a za mało świeżych warzywek i owoców,podkiełkowanych nasion i namoczonych orzechów.Przegrzane,przesmażone jedzenie nie dostarcza potrzebnych nam enzymów.Pewno trzeba by było zmodyfikować jadłospisy i wszystko było by ok.
Tak czy inaczej życzę dużo zdrowia,a dla wszystkich wegan polecam surowo bombowo ekologiczny weganizm 🙂
Pozdro
No wiec moje problemy ze zdrowiem polegały głownie na ( i na razie jeszcze sie nie skończyły) wypadających garściami włosach co doprowadzilo je do całkowitej ruiny. Miałam włosy prawie do pasa a musiałam je ściąć na chłopaka bo tego nie dało sie wytrzymac a nadal mi strasznie wychodzą.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja