Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Fotografia  

Strona 3 / 4 Wstecz Następny
Stanisław
weteran forum

Dziękuję Loviiso. 🙂
Ja gdzieś przeczytałem, że mucha widzi bardzo szybko. Polega to na tym, że ona postrzega nas ludzi i wszystko co się rusza w zwolnionym tempie. Dlatego tak trudno czasem ją upolować. Na przykład nasz ruch ręką w jej kierunku widzi jak by był znacznie spowolniony, dlatego prawie zawsze potrafi szybko odfrunąć z zagrożonego dla siebie obszaru. 😎

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 3:23 am
StellaArtois
weteran forum

fajne macie te zdjęcia, ja nie mam cyfrówki 🙁 zbieram na nią, ale to potrwa...póki co robię zdjęcia analogiem dziadka-Zenithem, nie mam też, niestety skanera, więc nie mogę się pochwalic 🙁

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 3:35 am
jazz
 jazz
stały bywalec

fasolka szkoda że nie masz skanera ponieważ uważam że zdjęcia z zenitha wychodzą znacznie lepiej niż z cyfrówki. oczywiście cyfrówki mają te wszystkie bajery ,ale nie ma to jak stary porządny zenith (i ciemnia w łazience) 🙂 🙂 🙂

gdyby zwierze zabiło z premedytacją, byłby to ludzki odruch.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 3:55 am
Andros
bywalec

ooo, ja również mam zenita (12xp) 😛 tata go chyba jeszcze z Iraku przywiózł jakieś 20 lat temu, jakoś go nigdy nie wypróbowałem nie wiem czemu, muszę sobie film kupić 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 6:38 am
StellaArtois
weteran forum

a ze mnie wszyscy się śmieją, jak go przynoszę i jeszcze jak taszczę w torbie lampę do niego 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 2:35 pm
jazz
 jazz
stały bywalec

fasolka to bardzo oryginalne nosić takiego zenitha 🙂 😀 tylko jest cholernie ciężki 😮

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 4:48 pm
StellaArtois
weteran forum

nom, ciężki jak nie wiem, na dodatek to zenit 11, czyli prawdziwy hardkor 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 7:04 pm
badba
bywalec

też zajmuję sie fotografią półprofesjonalnie.. mnie wciągnął do tego partner no i tak jakoś leci już 5 rok... jestem posiadaczem Zenitha ET... mój pierwszy aparat, ale już żadko używany.. teraz bardziej na profesjonalnym bądź półprofesjonalnym oprzyrządowaniu bazuję.. pozdraweiam...

SEMPER FI

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/08/2008 9:27 pm
tru
 tru
stały bywalec

Wybaczcie że będę chłodnym realistą 🙂 ale ... tylko jak masz cyfrówkę to nie boisz sie zrobić kolejnego zdjęcia. Wada jest taka, że może często jest dużo zdjęc nieprzemyślanych, a wielka z kolei zaleta, że nie ma stresu przed każda fotką czy się uda czy pieniądze za kliszę i wywołanie pójda do kosza - co pozwala na nabranie doświadczenia. Z tej prostej przyczyny (i jeszcze paru innych) sądze że analogami generalnie robi sie gorsze zdjęcia bo hamują naukę.
Oj no dobra wiem, zniszczyłem klimat 🙂 Już cicho siedzę.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/09/2008 4:24 am
jazz
 jazz
stały bywalec

z jednej strony racja większy komfort ,ale z drugiej strony ten dreszczyk emocji przy wywoływaniu "co wyjdzie i jak" też ma swój urok 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/09/2008 4:57 am
StellaArtois
weteran forum

Wybaczcie że będę chłodnym realistą 🙂 ale ... tylko jak masz cyfrówkę to nie boisz sie zrobić kolejnego zdjęcia. Wada jest taka, że może często jest dużo zdjęc nieprzemyślanych, a wielka z kolei zaleta, że nie ma stresu przed każda fotką czy się uda czy pieniądze za kliszę i wywołanie pójda do kosza - co pozwala na nabranie doświadczenia. Z tej prostej przyczyny (i jeszcze paru innych) sądze że analogami generalnie robi sie gorsze zdjęcia bo hamują naukę.
Oj no dobra wiem, zniszczyłem klimat 🙂 Już cicho siedzę.

za to u mnie w mieście są takie miejsca, gdzie z cyfrówką nie postawiłbyś nawet kawałka stopy 😛 zgadzam się z Tobą, dlatego zbieram na cyfrówkę 😀
oj, ET jest jeszcze cięższy od mojego 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/09/2008 2:07 pm
badba
bywalec

no niestety ET jest bardzo ciężki... i zabiera mnostwo miejsca... ale niekiedy człowiek bez niego nie umie sobie poradzić.. bo cyfrówką czasem nie da rady niektorych zdjęć wykonać... szczególnie te na czarno białej kanwie...

SEMPER FI

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/09/2008 11:03 pm
smalandsstova
rozmówca

Smalandsstova, śliczne zdjęcia :), najbardziej podoba mi się 4 od góry i ostatni, gdzie nad morzem robiłaś te zdjęcia? Ja byłam teraz na wakacjach i udało mi się popstrykać trochę widoczków, również w sepii i czarno-białe, tylko muszę je umieścić na jakimś portalu, żeby Wam pokazać...

P.S: A czy Twój nick ma coś wspólnego z Tovą z "Sagi o Ludziach Lodu" ;)?

tylko te dwa zdjęcia z mewami są zrobione nad morzem,reszta w moim ogródku 😛 ,
a mój nick wziął się od nazwy rasy-smalanddstovare-tylko podczas rejestracji mi go ukrócili(nick)
😉
i dzięki za takie miłe słowa 🙄

[IMG]http://img523.imageshack.us/img523/3783/bannersn2.jpg[/IMG]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/09/2008 10:56 pm
doma-mika
rozmówca

ja tez uwielbiam fotografie! bardzo amatorsko,ale jednak-ciagle pstrykam zdjecia (zwykla cyfrowka),kocham to!:)
chociaz z drugiej strony uwielbiam tez takie zwykle, najzwyklejsze zdjecia z ktorymi wiaze sie tyle wspomnien, jakze to nieartystyczne,ale i jakze cudne-powspominac co kiedys bylo...:)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 05/12/2008 9:55 pm
StellaArtois
weteran forum

fotografia?
kocham...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 06/12/2008 12:05 am
Strona 3 / 4 Wstecz Następny

Praca