Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Zakłamana Kinga Rusin [Noszenie skóry przez wegetarian]  

Strona 1 / 3 Następny
nati27
forumowicz

Dostał mi się w ręce nr Glamour czerwcowy i co widzę? Oczywiście Rusinkę, ponieważ już wszędzie ja wciskają 😡 opowiada pięknie o ekologi a co robi na co dzień? NOSI CHOLERNE FUTRA!! jak mnie to doprowadza do szału!! Opowiada swoje banały typu "agresywna chemia " "segregacja śmieci"itp... a co ze zwierzętami?? Jeść i obdzierać ze skóry to niby można "EKOLOGICZNA DO BóLU"

[edytowane 19/11/2011 od xxl]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/06/2008 5:22 am
Kass
 Kass
forumowicz

Ciśnie mi się tutaj na usta jedno słowo a mianowicie HIPOKRYZJA :((

Kass

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/06/2008 11:46 am
Kociaczek
bywalec

[b]nati27 [/b], skąd pewność, że jej futra nie są sztuczne? Przecież to na oko nie do odróżnienia 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/06/2008 12:14 pm
nati27
forumowicz

ponieważ bardzo dużo się w życiu nachwaliła swoimi "pięknymi naturalnymi futrami"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/06/2008 4:03 pm
Stanisław
weteran forum

Słuchajcie jakaś Kinga niedawno zarejestrowała sie na portalu. Może to ona. Ciekawe czy da się sprowokować do dyskusji i wytlumaczyć się z noszenia naturalnych futer .
🙂

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/06/2008 4:51 pm
Stanisław
weteran forum

Poczytaj sobie Loviiso tutaj na temat niejedzenia:

http://niejedzenie.info/forum/viewtopic.php?t=210&sid=6945f9be0db20054d1cde62f2bee3f24

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/06/2008 5:10 pm
tcioflove
rozmówca

jakis czas temu bylam na zakupach. przede mnastala babka ktora miala torbe "jestem eko" i pakowala do niej jakies filety z kurczaka czy cos 😮

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/09/2008 9:53 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Niestety, ludzie ni wiążą faktów, że jedzenie mięsa strasznie zagraża naszemu środowisku. A jedzenie mięsa jest dla nich częścią życia, jedli dziadkowie, rodzice, oni jedza, ich dzieci jedzą i tak w kółko 🙁
Każdy ma z nas coś z hipokryt. Ja np. mam glanyskórzane. A nosze je dlatego, że kupiałm przed przejściem na wege i szkoda ich wyrzucić, bo byłoby to cos gorszego od noszenia.

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 1:59 am
StellaArtois
weteran forum

a nie można byc ekologiem jedzącym mięso?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 3:09 am
Kociaczek
bywalec

a nie można byc ekologiem jedzącym mięso?

Można, czego dowodzi przykład mojego promotora. Kiedyś pełnił funkcje wojewódzkiego konserwatora przyrody, teraz pełni inne, równie odpowiedzialne. Gdyby nie on, wiele cennych miejsc w Polsce nigdy nie zostało by objętych ochroną.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 3:25 am
Bellis_perennis
Famed Member

Ja np. mam glanyskórzane

ja nosze skórzane paski po mamie albo kupione w secoundhandach. Bo są trwałe. Jeśli mam kupić 10 sztucznych pasków niż jeden ze skóry i to używany to wolę ten jeden. Bo te sztuczne szybciej się popsują i tylko zaśmiecają środowisko. Poza tym te trendy paseczki z cekinami mi nie odpowiadają bo wolę takie oldschoolowe. Buty noszę sztuczne takie zwykłe.

i co widzę? oczywiście rusinkę ponieważ już wszędzie ja wciskają opowiada pięknie o ekologi a co robi na codzień NOSI CHOLERNE FUTRA!!!

Ona to podobno jest straszna sucz. Hipokrytka jakich mało. Obchodzi ją tylko kasa i sława. Ludzi traktuje jak śmieci. A przed kamerami taka słodka aż niedobrze się robi. Ta eko postawa na pokaz nic więcej. A raczej pseudo eko postawa.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 1:58 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Wczoraj uświadamiałam kolegę, że jak ktoś jada wegetariańskie danie (bo lubi) i je mięso, to nie jest wegetarianinem. Najgorsze, że kolega uparty jest i dlugo mi zajęło to tłumaczenie. I jest pewnie wiele takich osb, które mówią o sobie wege, a mięso jedzą (mam nawet kolege, który kiedyś mówił, że jest wege, a kotlety schabowe w ten sam dzień jadł na obiad 😮 ) albo Ci, którzy sa wege na pokaz bądź dla schudnięcia 🙁
Współczuję takim ludziom

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 6:26 pm
Sagamore
stały bywalec

pytanie czy bycie wegetarianinem plus noszenie ich skór zawsze oznacza hipokryzję 😎

stay classy...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 6:52 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Czyich skór, wegetarian czy zwierząt 😮
ja uważam, że bcyie wegetarianinem i noszenie skór zwierzęcych nie zawsze jest hipokryzją. Hipokryzja by było, gdybym wyrzuciła moje glany, tylko dlatego, że są ze zwierzątek.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 7:01 pm

dla mnie ludzie ktorzy sa wege a nosza ubrania ze zwierzecej skory to hipokryci.wiadomo ze jesli kupilismy sobie cos kiedys lub to dostalismy bezsensu by bylo wyrzucac ale po co nabywac nowe?w ten sposob czlowiek pokazuje kim jest co to da ze ratuje zwierzeta przed rzeznia jak propaguje i przyczynia sie do cierpienia innych istot! co to za idea?!nosic na sobie czyjes cierpienie?to mija sie z celem...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/09/2008 9:53 pm
Strona 1 / 3 Następny

Praca