nienawidzi żarcia wegetariańskiego.Jest do tego uprzedzony. Nie rozumiem dlaczego miałabym go na siłę zmieniac? Nie mam do tego prawa!
to skoro Twoj narzeczony nie je warzyw i owocow, a same mieso, to nie wroze mu zdrowia i dlugiego zycia. Raczej jako dobra i troskliwa zona powinnas zadbac o zdrowe posilki meza!
Chcę,żeby wszyscy dobrze się bawili.Skoro to wesele już jest,to nie będzie super!
No tak, wg starych obyczajow, im wiecej miesiwa, tym lepiej. A najlepiej zeby duzo zostalo i sie zmarnowalo, to gosci zauwaza, ze gospodarze nie sa skapi. Ciekawe ile kur, krow i swin zostanie zabitych na te wesele? Jak obstawiacie? ja po 2, a kurczakow to z 20 :((
Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!
Włochata,nie rozśmieszaj mnie:)
Niech się ludzie dobrze najedzą,pobawią i zapamiętają to wydarzenie jak najlepiej. Nie będę im niczego żałować,tymbardziej że to nie ja płacę.
Leslie,oj nie odmówiłabyś.Narazie myślisz tylko o sobie,ale jak przyjdzie do ślubu to zmienisz nastawienie.Też kiedys byłam taka jak ty;)
Pozdrawiam.
Grunt to mieć marzenie =)
Pozytywne szkolenie psów,zapraszam =)
natiimar@gmail.com
P.S. Czekam na opinie innych,jakieś zwyczaje? Jakie suknie-z kołem czy bez? Jaki utwór na pierwszy taniec? Jaki tort?
Piszcie:)
My najczęściej na pierwszy taniec dla Młodej Pary gramy piosenkę zespołu "Kancelaria" Pt: "Zabiorę Cie właśnie tam" 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=bvSf4Hcn4N4
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Eee... Gybym ja miała do wyboru skromne wesele,a le bez wyrzutów sumienia albo wielkie wesele z wielką ilością mięsa to wybrałabym to skromne.
A gdyby faktycznie pan młody był bardzo mięsożerny to ja bym się nie dała, jestem z osób które MUSZĄ ostawić na swoim (:D) i bym walczyła.
Na prawde, nie potrafiła bym. Niby najpiękniejszy dzień w życiu a jednak te małe wyrzuty sumienia że te zwierzaki był zabite.
A goście mogą się dostosować. Na codzień pożerają mięso więc jeden wegetarianski dzień przeżyją.
A na pierwszą piosenke to ja polecam All I ask of you.
Nie wiem czemu, ale strasznie podoba mi się ta melodia *___* *____*
Pzdr
Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?
Kto placi, ten wybiera menu.
Jeśli o mnie chodzi,to jestem już rozwódką.NIestety nie miałam nic do gadania(było kilka surówek dla mnie iziemniaki pieczone specjalnie dla mnie ,dużo owoców,ale z racji tego że płacili moi teścowie(wódy było bardzo dużo)ja wogóle nie piję alkoholu-więc nie było problemu,a mój były wypił ze dwa kieliszki(on akurat był mięsny).Wiem że już nigdy więcej-mam nadzieję że nie wyjdę za mąż.Życie na kocią łapę(konkubinat)jest super(a ja właśnie tak zamierzam żyć)Pozdrowionka 🙂 😉 :rotfl:
Tak właśnie jest u nas-rodzice:)O rany, nie wyszlo mi to:/ chodzi o to, ze to moj dzien i ja decyduje jak wesele bedzie zorganizowane. To kto sie w koncu zeni? Moje wesele a nie mam prawa urzadzic go jak mi sie marzy?Taka uroczystosc jest tylko raz w zyciu! Nie pisz Natusiu o uczuciach, bo w tym momencie to jest smieszne. Co stawiasz wyzej: zycie zwierzat czy chwilowe niezadowolenie gosci ? (potem i tak wszyscy sa pijani i wszystko im jedno co zjedza, zreszta wege food nie ma porownania do miesnego)
A jesli ktos sie nie zgadza ze sponsorami moze
*odmowic organizacji wesela i wziac skromny slub
*sam zaplacic ( i to jest najlepsze, bo nikt sie nie wtraca, a gdy placa rodzice tak naprawde niewielki jest udzial mlodych w przygotowaniach, musza sie podporzadkowac)
* jak sie nie ma kasy teraz, pobrac sie pozniej
kathrine
JAGA polterabend to śląski zwyczaj tłuczenia wszelkiego szkła w domu panny młodej trzy dni przed ślubem.Zwyczaj nakazuje,aby panna młoda posprzątała wszystko własnoręcznie. To ponoć wróży jej gospodarność i dbanie o ognisko domowe..ja tam przesądna nie jestem i nie uznaje tego zwyczaju.
Pozdrawiam.
WOW 😮 😮 😮
Natusia chyba rozwiązałaś zagadkę ubiegłego miesiąca: nagle rozległ się okropny hałas tłuczonego szkła w bloku (Katowice)(2 piętra wyżej). Mysieliśmy że to jakaś awantura domowa. Ale oni się śmiali, a to tłuczenie trwało ok 20 minut... wszyscy byliśmy w szoku-"Co za idioci". Dziwne tylko, że chłopak współlokatorki jest z Jaworzna i nie wiedział o co w tym chodzi.
A zwyczaj okropny!!
To fakt,okropny i taki jakis bez przesłania...
Co do pierwszej piosenki to wahamy się między Krawczykiem "Bo jesteś ty",a Bryanem Adamsem "Everything I do"...:)
Suknia oczywiście bez koła,nie uznaję kółek i tych wszystkich pierdół.Bez welonu,tylko z kwiatem we włosach.I żadnych koków na głowie.Nie cierpię koków.Włosy łagodnie podniesione,lekko wyprostowane i swobodnie puszczone:)
A co wy sądzicie?
natiimar@gmail.com
Mnie się podoba Panna Młoda w takiej fryzurze 🙂
[img] [URL= http://img71.imageshack.us/img71/8382/pannamodaki7.jp g" target="_blank">http://img71.imageshack.us/img71/8382/pannamodaki7.jp g"/> [/IMG][/URL][/img]
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Lovisa,nie wyobrażam sobie,żeby moi rodzicecokowliek mi wypomnieli.W życiu!
Sami chcą,to niebęde im bronić.
Stanisławie mnie bardziej podoba się ta suknia:) Mam podobną:)
A fryzura byłaby fajna,gdyby nie ten kok:)
natiimar@gmail.com
No to może taka fryzurka bez koka z diademem we włosach będzie lepsza 🙂
[img] [URL= http://img396.imageshack.us/img396/651/piknadziewczynacc6.pn g" target="_blank">http://img396.imageshack.us/img396/651/piknadziewczynacc6.pn g"/> [/IMG][/URL][/img]
Stanisław,byłoby dobrze gdyby nie te kręcone loczki i ten welon. Nielubię welonów:)
Ale doceniam,że się starasz;) 🙂
To ja,moja suknia (jeszcze przed przeróbką) i prawie idealna fryzura:) Jeszcze z boku głowy chcę mieć wpięty duży kwiat,a na szyję mam już krótki łańcuszek złoty. Taką ala kolię.
Mam nadzieję,że mój narzeczony nie znajdzie tego forum;)
natiimar@gmail.com
Lovissa,dziękuję bardzo:)
Trochę się zarumieniłam;) Cieszę się,że to już tak blisko...
Tylko wciąż nie możemy zdecydować się na pierwszy taniec...Krawczyk czy Bryan Adams...a może jeszcze coś innego..hmm:)
natiimar@gmail.com
Ja proponuję ubrać coś oryginalnego, bo zgadzam się z Lily - to jest kicz ta biała sukienka welon i w ogóle. Bardziej proponowałabym coś w stylu sukienki jaką miała Isis na Eurowizji, bo wg mnie ładna oryginalna i też pasuje do tej uroczystości 😛
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
sory , że niewyraźne, ale na googlach nie było zdjęć dostepnych w tej sukience a na youtubie niewyraźne było.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja