Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

nauki ezoteryczne  

Strona 7 / 7 Wstecz
Bellis_perennis
Famed Member

A czy bioaura wegetarianina różni się jakoś od tej mięsożercy? ;>

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 10:49 am
DaveDorian
bywalec

Szczerze Ci powiem - jeszcze tego nie sprawdzałem. :red: Choć uważam, że większość z nas ma zapewne klarowniejszą aurę aniżeli mięsożercy. Dużo też zależy od tego, w jakim stanie psychicznym znajdujemy się aktualnie. Jak jest się optymistą, otwartym na ludzi, wrażliwym na cierpienie innych, i jak ma się otwarty umysł, to wówczas aura ewoluuje w moc i siłę. Tak to zauważyłem i tego się trzymam. 🙂

[edytowane 1/7/2010 przez DaveDorian]

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 7:16 pm
Wege-Aneta
forumowy expert

Czasem widzę aury- i przyznam ze specjalnej róznicy nei zauwazylam. Dużo zalezy od osobowości człowieka- i danych emocji, jakie w danej chwili ma człowiek. Radzę poczytać wiecej o aurach 😉
pozdrawiam ciepło 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 8:12 pm
DaveDorian
bywalec

No właśnie - wygląd aury jest zależny bardziej od stanu psychicznego oraz mentalnego danej osoby, a niekoniecznie od tego, co je. 😛 Aczkolwiek trzeba przyznać, że większość wegetarian to ludzie z natury wrażliwsi i otwarci na drugiego człowieka, a to również ma wpływ na to, jak wibruje nasza aura.

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 9:12 pm
Bellis_perennis
Famed Member

Właśnie o to mi chodziło o osobowość, empatię :red:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 9:14 pm
Wege-Aneta
forumowy expert

Dave to szeroki temat, nie chce za bardzo go rozkrecac, bo znowu pewnie klotnia bedzie. Niewgetarianie niektorzy rozwniez sa bardzo wrazliwi- nieco inaczej co prawda (nie w kwestii zwierzat) i wszystko bierze sie w aurze pod uwage- takie osoby maja zazwyczaj zółta aurę badź zieloną. Zielona wcale nie dlatego, ze jest zwiazana z naturą, al dlatego, że to osoby zazwyczaj spokojne , cieple etc.
Mogłabym na ten temat dużo pisać. Aury mają także powiazanie z czakramami. Empatia i jej powiazanie z aurą to naprawde dluuugii temat 😉 pozdrawiam.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/07/2010 9:29 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Tak jeszcze nawiązując do wypowiedzi Markiewki, to właśnie wiara chrześcijańska, czy katoliczka (wierzący w tą stronę wybaczcie, ja nie widzę w tych słowach różnicy) wprowadziła wiele 'spustoszenia', strachu, agresji... jednym słowem mówiąc 'krucjatę'.
Osobiście uważam, że nie ma czegoś takiego jak biała czy czarna magia. Jakiekolwiek zaklęcie się rzuca, czy jakiekolwiek ma się intencje podczas modlitwy, używa się tej samej energii.
Być może Ci ludzie stoczyli się na dno, bo nie brali pod uwagę podstawowych zasad w czarostwie. Ale z drugiej strony znam wiele katolików, którzy także poszli na dno, więc nie widzę tutaj reguły, że to dlatego, że pałają się magią.
Ja tam w zło nie wierzę. Uważam, że szatan powstał, żeby ludzi trzymać w ryzach, a więc nie jest to istota wyższa, tylko istota, którą kiedyś tam mógł wprowadzać terror nad swoimi 'prostymi' podwładnymi.
Nie mam nic do katolików, ale muszę przyznać, że wielu ma jednak wąski światopogląd.

Co do aur, to ja ich niestety nie widzę. Za to je czuję. Chciałam się kiedyś nauczyć 'widzieć' aury, nawet znalazłam e-booka na ten temat, ale brak czasu na pogłębianie tej wiedzy...

Wege-Anetko: po to jest forum, żeby się na nim wypowiadać. Ludzie są rózni, inaczej odbierają świat i mają inne podejście do życia. Ale znając Twój punkt widzenia możemy się o Tobie czegoś istotnego dowiedzieć, więc jeśli masz coś do powiedzenia, to ja chętnie posłucham 🙂
Rzadko bywam na forum, ale co jakiś czas przeglądam przynajmniej 😉

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 04/07/2010 3:34 am
Strona 7 / 7 Wstecz

Praca