Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

K. Durczok o ekologach  

Strona 1 / 3 Następny
Bellis_perennis
Famed Member

Normalnie szkoda gadać...
http://www.polskatimes.pl/komentarze/362101,polskie-gory-tona-w-zalewie-ekoszachrajstwa,id,t.html
Pan Durczok nie grzeszy wiedzą i kulturą jak widać.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/01/2011 5:06 pm
tru
 tru
stały bywalec

Przeczytałem może z 2 akapity. Nie chciało mi się tych pomyj czytać do końca, ale cóż... nawet nie musiałem w ogóle tam zaglądać. Już te dwa akapity doskonale wpasowały się w moje wyobrażenie niczym odbicie z matrycy w archetyp typowego polaka-buraka z wystlizowanym-dwudniowum-nieogoleniem nowomodnym-awangardowym-brakiem-krawatu i garniturem-od-kogoś-tam, skrzętnie ukrywającym pot pod pachami i słomę w butach kopyrajt (c) polskaprese. Zastanawiam się czy oni naprawdę wierzą w to, że kreują swą rzeczywistość ? Brakuje tylko wąsa a niedzielnego schabowego mamy wszyscy w konsytucji. Zresztą oni wszyscy są bici z matrycy, po co komu samodzielne myślenie, tvn zrobi to za nich... Myślę że nie ma co się tym przejmować, ludzie połykali i połykają tą tvn-ową papkę ale to jest przekaz od buraków dla buraków. Myślę że lepiej pozostać poza.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/01/2011 8:15 pm
Lily
 Lily
Famed Member

Zniesmaczyłam się, ale wyjątkowo podbudowały mnie komentarze, spodziewałam się bowiem, że ludzie będą raczej jechać po ekologach. A tu proszę - w większości zniesmaczeni jak ja.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/01/2011 12:25 pm
sublime86
bywalec

jeden wielki bełkot żeby zapełnić wirtualne rubryki !!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/01/2011 10:51 pm
bułek
forumowy expert

W artykule nie ma żadnych merytorycznych odniesień. Coś tam plecie piąte przez dziesiąte. Durczoka nie traktuje poważnie po wycieku "ujeb... stołu" w jego wykonaniu (można zobaczyć na youtube).

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 12:48 am
Pocahontas
bywalec

A co wy sie po takim czlowieczku spodziewacie, jak nawet na antenie potrafi klnac jak ostatni osiol bez kultury ;p?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 1:09 am
Lily
 Lily
Famed Member

Durczoka nie traktuje poważnie po wycieku "ujeb... stołu" w jego wykonaniu

😉 Dokładnie. A po wywaleniu Sianeckiego już w ogóle straciłam do niego szacunek.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 10:18 am
Bellis_perennis
Famed Member

Ja też potrafię siarczyście kląć.

Ale on dla mnie po prostu jest ograniczony.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 1:15 pm
Blueberry
bywalec

On jest chyba sfrustrowany - ekolodzy zablokowali budowę dróg i kurortów, i teraz nie może sobie pojechać na narty, biedactwo...

Trawożerca

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 2:38 pm
eRZet
weteran forum

no to ja dla odmiany przeczytałem końcówkę 🙂

Po prawdzie nie bardzo wiem, jak się do tego ekoszaleństwa zabrać. Ale też wiem, że bez odpowiedzi udzielonej samozwańczym obrońcom przyrody na podobnie zbójeckim poziomie się nie obejdzie. Potem będzie można z zielonymi usiąść do stołu i pogadać o argumentach. Bo i te są po ich stronie. Tyle że na razie toną w zalewie ekoszachrajstwa.

nie znam szczegółów tej akcji, ani autora, ale trochę racji ma. Ekoszachrajstwo to całkiem niezłe określenie - w końcu wiele osób chce zbić "majątek polityczny" czy też wypromować się w mediach jako obrońcy przyrody. nie wiem tylko, czy ma to sens w odniesieniu do tego protestu. sam tylko podpisałem petycję:

http://www.petycje.pl/petycja/6446/protest_przeciwko_zabudowie_wzgorza_parnas_w_pieskowej_skale.html

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 4:00 pm
Bellis_perennis
Famed Member

Tylko, że teraz każdy naukowiec sprzeciwiający się jakimkolwiek inwestycją itd jest z góry nazywany ekoterrorystą. To bardzo niebezpieczne zjawisko bo obrońcy przyrody są zakrzykiwani przez ograniczonych dupków widzących przed oczami tylko kasę. Na przykład sprawa udziału bobrów w zeszłorocznej powodzi. Absurd na absurdzie a przyrodnicy broniący niewinnych zwierząt z góry zostali nazwani bandziorami wołającymi o kasę.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 5:05 pm
sublime86
bywalec

Jakby pan Durczok poczytał trochę o tym jak ekologia i turystyka współistnieją na Zachodzie to by zrozumiał, ze tam zostałby bynajmniej wyśmiany jeśli nie zlinczowany.

Niestety w Polsce często ekolodzy i aktywiści wciąż jeszcze traktowani są jak rozhisteryzowana zgraja zapaleńców- niezrównoważonych emocjonalnie :o...Daleko nam pod względem mentalności do np Danii, Szwajcarii...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 10:47 pm
muuu_cow
początkujący

Nie spodziewałam się, że Durczok jest tak ograniczony...nie doczytałam nawet do końca.

"Tak jak żółte papiery gwarantowały kiedyś odroczenie służby wojskowej, tak dredy, rzemyki i moro gwarantują dziś bezkarne zatruwanie życia..." - co to w ogółe ma być za absurdalne zdanie?! Później przez takich popaprańców ludzie wyrabiają sobie stereotypy. Teraz każdy przeciwnik ekologów i ekologii będzie myślał, że ekolog musi nosić dready i chodzić w moro...haha no żal po prostu.

Jakim prawem w ogóle Durczok porównuje oszustów podających się za chorych umysłowo do ekologów?! - żenujący cios poniźej pasa...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/02/2011 11:56 pm
eRZet
weteran forum

ja tylko w sprawie tej końcówki i żółtych papierów:
nie wiem, czy można takich ludzi sklasyfikować po prostu jako "oszustów"! przez wieki brakowało mechanizmu pozwalającego - ze względów światopoglądowych/moralnych/religijnych - wypisać się z cyrku obowiązkowej służby wojskowej. nawet i w latach 90. było to niezbyt normalne; świadkowie Jehowi byli zwolnieni, ale już katolicy czy po prostu pacyfiści - nie. różne wybiegi ludzie stosowali dla idei szlachetnej (pacyfizmu/anarchizmu) czy po prostu ucieczki przed paranoją, przemocą i zmarnowaniem parunastu lat/paru lat/kilku miesięcy (w zależności od państwa i okresu).

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/02/2011 12:48 am
Bellis_perennis
Famed Member

Bardzo fajne, przeczytajcie. Odpowiedz dla Durczoka.
http://smigrowska.salon24.pl/274307,zyg-zyg-panie-durczok

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 04/02/2011 12:18 am
Strona 1 / 3 Następny

Praca