Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Kącik spamera  

Strona 3 / 24 Wstecz Następny
cienkun
rada starszych

Nie mniej wyrzutów sumienia, murzynkowi to nic nie pomoże, więc czemu masz się głodzić? 😉
A co do drugiej sprawy, człowiek strzela Pan Bóg kule nosi, a poza tym ma angielskie poczucie humoru 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/12/2012 11:58 am
Samanya
bywalec

człowiek strzela Pan Bóg kule nosi

masz rację i jakie to przygnębiające.
A co do Afryki to zastanawiałam się ostatnimi czasy czy jest coś co mogłabym zrobić by chociaż trochę pomóc. I są tzw Adopcje serca, tylko kurczę nie wiem czy jak się zdeklaruję do czegoś takiego to wydolę z kasą co miesiąc. Teoretycznie tak, ale zycie jest pełne niespodzianek i się waham.
i tu mie wkurza, że jestem trochę egoistką...
Znam takiego księdza, który jest misjonarzem w Rwandzie i mówi że jakakolwiek pomoc jest mile widziana, bo to naprawdę inny świat.
Tym bardziej, że na każdym kroku widzi się jakieś zdjęcia, czyta sie o tej biedzie i głodzie.
Czy jest ktoś zaangażowany w jakieś takie akcje??czy tu tylko dbamy o zwierzątka...??

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/12/2012 2:12 pm
cienkun
rada starszych

Ja ani o jedno, ani o drugie nie dbam 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/12/2012 2:51 pm
Samanya
bywalec

to pięknie 😀
parę razy wysłałam kasę na jakiegoś konika,zeby go uratować przed rzeźnią i tak się rodzi takie pytanie- człowiek czy zwierzę?
mówię człowiek, ale czemu robię inaczej? kurde blade...mam wyrzuty sumienia 🙁

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/12/2012 9:54 pm
Daiana
bywalec

Człowiek to takie samo zwierzę jak koń, dla mnie nie ma rozróżnienia tak samo jak nie zastanawiam się 'czy wysłać pieniądze dla psa czy dla kota'. Boli mnie niesamowicie jak staję przed wyborem bo wybrać nie potrafię - własnie ze względu na to, że żadne życie nie jest ważniejsze od innych. Niestety moje fundusze są ograniczone - wybrać muszę. Nie wybieram wtedy człowieka, bo inne zwierzęta nie potrafią poprosić, czy pomóc sobie w jakiś sposób, szczególnie te, które padły ofiarą bezmyślnych/bezlitosnych ludzi, ich brutalnych 'zabaw' i temu podobnych, a późnej przeglądam ogłoszenia i widzę 'Azor bez łapy, skrzywdzony przez własciciela szuka miłości', 'Mika bez oka potrzebuje domu', 'Kotka z kociętami znaleziona w koszu na śmieci w zimie..' czy 'Max, który padł ofiarą podpalenia, powoli uczy się zaufać...'.

[edytowane 29/12/2012 od Daiana]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/12/2012 12:40 am
cienkun
rada starszych

No, cioteczki są mistrzyniami w pisaniu takich ckliwych tekstów 🙂
Ale o ludzi dba sporo więcej organizacji, tak więc myślę że nie jest zbrodnią ukierunkowanie się na zwierzęta.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/12/2012 1:03 am
VikVeg
bywalec

człowiek strzela Pan Bóg kule nosi

masz rację i jakie to przygnębiające.
A co do Afryki to zastanawiałam się ostatnimi czasy czy jest coś co mogłabym zrobić by chociaż trochę pomóc. I są tzw Adopcje serca, tylko kurczę nie wiem czy jak się zdeklaruję do czegoś takiego to wydolę z kasą co miesiąc. Teoretycznie tak, ale zycie jest pełne niespodzianek i się waham.
i tu mie wkurza, że jestem trochę egoistką...
Znam takiego księdza, który jest misjonarzem w Rwandzie i mówi że jakakolwiek pomoc jest mile widziana, bo to naprawdę inny świat.
Tym bardziej, że na każdym kroku widzi się jakieś zdjęcia, czyta sie o tej biedzie i głodzie.
Czy jest ktoś zaangażowany w jakieś takie akcje??czy tu tylko dbamy o zwierzątka...??

Moj kolega wspiera dom dziecka w Gwatemali, chodz nie jest wege. Prowadzi swojego fotobloga, gdzie propaguje pomoc dla dzieciakow, odwiedza je oraz oplaca nauke i w zasadzie utrzymuje jednego z nich...
Ja tez juz o tym mysle 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/12/2012 10:00 am
Bellis_perennis
Famed Member

to pięknie 😀
parę razy wysłałam kasę na jakiegoś konika,zeby go uratować przed rzeźnią i tak się rodzi takie pytanie- człowiek czy zwierzę?
mówię człowiek, ale czemu robię inaczej? kurde blade...mam wyrzuty sumienia 🙁

Powtórzę to co napisał Cienkun. Zwierzętami zajmuje się mniej organizacji. Cierpienie to cierpienie, w każdym języku brzmi tak samo.

Jeśli chodzi o ludzi to jestem bardziej za dawaniem wędki niż ryby. Mam na myśli biednych, bezdomnych. Podoba mi się np to co robi fundacja Barka.

No i nie wiem Nusiaczku dlaczego pomaganie jest przez Ciebie rozumiane jako dawanie kasy. Mało to jest wolontariatów? 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 30/12/2012 12:15 pm
Samanya
bywalec

pomaganie jest przez Ciebie rozumiane jako dawanie kasy

to, że akurat napisałam o wsparciu finansowym nie oznacza że uwazam to za jedyną formą pomocy, więc proszę mi tu nie generalizować ok?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/12/2012 3:43 pm
Bellis_perennis
Famed Member

Hej ale za co to? Chciałam tylko Ci podpowiedzieć żebyś nie ograniczała się tylko do wspierania finansowego bo tak zrozumiałam Twoje posty. Nic więcej.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/01/2013 1:26 pm
Samanya
bywalec

przecież na nikogo tu nie krzyczę, nie chciałam, żebyś to tak odebrała.
czasem zapominam o dodawaniu minek 😉
może zdanie wtedy miałoby inny wydźwięk.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 01/01/2013 3:13 pm
Oldek
bywalec

A ja chciałbym się zapytać - jak wklejać link tu na forum, ale tak, by nie wyświetlał się jego adres, a słowo określające zawartość danej strony. O właśnie tak jak na przykład jest to u bułka w jego podpisie.

[edytowane 6/1/2013 od Oldek]

największym bohaterem jest człowiek, który zamienia wroga w przyjaciela.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 06/01/2013 4:06 am
Szczurunia
bywalec

Znalezione, prawdziwe i z humorem:

http://kobieca-uroda.blogspot.com/2012/03/wegetarianizm-to-nie-przelewki.html#more

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2013 12:00 am
Samanya
bywalec

właśnie był u nas w domu ksiądz z kolędą.
spoko ten nasz wielebny 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2013 8:23 pm

Z okazji Dnia Wegetarian wszystkim nam wszystkiego najlepszego 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 11/01/2013 7:25 pm
Strona 3 / 24 Wstecz Następny

Praca