Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

znak wegetarian  

Strona 1 / 7 Następny
sasha
rozmówca

ostatnio się zastanawiałam, i doszłam do wniosku, że pacyfiści mają pacyfę, punkowcy A w kółeczku, sataniści pentagram, a wegetarianie?? czy mamy jakiś nasz wpsólny znak??

Sarve Bhavantu Sukhina. Sarve Sant Niramaya.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 13/05/2006 1:31 am
kadra
bywalec

Kiedys na zajeciach z psychologiem bawilismy sie tak, że rysowaliśmy siebie na kartce i każdy nam coś dorysowywał. Mnie i mojemu kumplowi co też jest wege ktoś namalował "Y" W KÓŁKU.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 13/05/2006 1:40 am
sieklik
bywalec

znaczy taki odwrocony znak mercedesa??

je vise ma devise cherche la terre promise, ton tv en colour mais vie est grise

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 3:34 am
Ada
 Ada
rozmówca

Sądze że,taki znak to nawet nie głupi pomysł..ale poco??Żeby wszystkim pokazać,że jest się wege??Ja jestem wegeterianka dla siebie i nie chce się z tym odnosić...

Pytaniem jest nie to, 'czy myślą?' lub 'czy potrafią mówić?', tylko czy potrafią odczuwać ból.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 12:36 pm
marticzka
forumowicz

ej fajna sprawa żeby mieć jakiś znak. nie po to żeby sie chwalić czy cos w tym stylu ale łatwiej by nam było szukac innych wege z naszych miast. mogłoby być np w innym kolorze znak jak jest sie wegetarianinem, inny jak weganinem itd. może coś wymyślmy co?? to "Y" mi się nawet podoba, tylko dlaczego akurat "Y"? to chyba nie od słowa wegetarianin 😛 hiehie

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 3:30 pm
kadra
bywalec

Ja też sie dziwiłem ze Y... myślałem że mi ktoś pacyfke chciał narysować i mu nie wyszła 😀 ale mój kumpel miał to samo, a nikt poza nami już nie. Zamiast Y można V, ale nie W bo wyjdzie samochód 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 3:59 pm
mathilde
forumowicz

Fajny by był taki symbol....nie po to aby się z nim jakoś obnosić, bo mięsożercy nawet nie muszą go znać czy go rozpoznawać....ale dla nas...taki wewnętrzny znak rozpoznawczo-identyfikujący 🙂

...dyskretnej troski trzeba mi...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 4:17 pm
Maze
 Maze
stały bywalec

Tatuaż np. skrzyżowane marchewki na lędźwiach?
Tajemny symbol kalafiora pod pachą?
Przecież wegetarian i tak łatwo poznać, są chudzi, bladzi i wcinają banany, nie wiedzieliście?
😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 4:20 pm
buntownik
forumowicz

Racja, znam mnóstwo wegetarian i wszyscy są chudzi i bladzi.

A co znaku, to mysle ze lepsze moze by byly hasła wegetarianskie, które kazdy zrozumie (bo znaku moze ktos nie znac). I nie chodzi mi tu o zadne obnoszenie sie z tym ze jest sie wegetarianinem, tylko takie rzeczy czesto działają na ludzką podswiadomosc i moze wiecej ludzi zdecyduje sie na wegetarianizm w ten sposób, a w koncu statystyki mówią, że kazdy kto przechodzi na wegetarianizm, chroni od głodu 16 osób (oczywiscie to tylko statystyki, nie wiadomo jak to wyglada w rzecxzywistosci, bo przemysl miesny i jego zwolennicy sie nie poddają).

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 4:30 pm
misia
rozmówca

Bardzo chciałabym nosić znak. Nie dlatego żeby się obnosić, ale żeby dawać dobry przykład innym. Proponuję V w kolku o ile to juz cos innego nie znaczy, albo napis wege.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 4:38 pm
MaGgoT_GiRl
początkujący

No... też bym chciała jakiś znak...
Noszę Pacyfkę, A w kółeczku i pentagram (ej.. to znak metalowców też, nie tylko satanistów 😛 ) więc coś wege też by się przydało 🙂

Hold the S because I am an ain't 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/05/2006 6:04 pm
sasha
rozmówca

nie chodziło mi o to, żeby się z tym obnosić, albo coś w tym stylu po prostu nie wiedziałam, czy taki znak istnieje

Sarve Bhavantu Sukhina. Sarve Sant Niramaya.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/05/2006 12:13 am
Maze
 Maze
stały bywalec

pentagram (ej.. to znak metalowców też, nie tylko satanistów

A w ogóle znak ochronny...dziś w dobie moheru warto nosić 😀

Chyba wege są zbyt rózni, żeby mieć jeden znak. Różne powody, przekonania, pojmowanie samej idei; i to dobrze, bo w ten sposób tworzymy mały świat, otwarty na rózne osoby- a to co je łączy to niejedzenie mięsa i sympatia do zwierząt, aczkolwiek juz różnie pojmowana. W ten sposób nie jest to hermetyczne środowisko, bo nie wymaga od razu stosowania wielu reguł.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/05/2006 12:22 am
coconut
bywalec

Mi bardzo podoba sie ten pomysł ze znakiem.Przeciez nie kazdy wege musi go nosic! Osobiście uwazam ze noszenie takiego wege symbolu nie jest rownoznaczne z krzyknięciem '' Hej wszyscy! patrzcie na mnie JA jestem WEGETARIANINEM!!!!! '' pozatym nie wszyscy by wiedzieli co to oznacza a jak wtajemniczony 😀 zobaczy cos takiego u innej osoby bedzie wiedział z kim ma doczynienia 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/05/2006 7:37 pm
kadra
bywalec

A może dyskretna niteczka zawiązana na serdecznym palcu lewej ręki? 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/05/2006 8:18 pm
Strona 1 / 7 Następny

Praca