ej fajna sprawa żeby mieć jakiś znak. nie po to żeby sie chwalić czy cos w tym stylu ale łatwiej by nam było szukac innych wege z naszych miast. mogłoby być np w innym kolorze znak jak jest sie wegetarianinem, inny jak weganinem itd. może coś wymyślmy co?? to "Y" mi się nawet podoba, tylko dlaczego akurat "Y"? to chyba nie od słowa wegetarianin 😛 hiehie
Racja, znam mnóstwo wegetarian i wszyscy są chudzi i bladzi.
A co znaku, to mysle ze lepsze moze by byly hasła wegetarianskie, które kazdy zrozumie (bo znaku moze ktos nie znac). I nie chodzi mi tu o zadne obnoszenie sie z tym ze jest sie wegetarianinem, tylko takie rzeczy czesto działają na ludzką podswiadomosc i moze wiecej ludzi zdecyduje sie na wegetarianizm w ten sposób, a w koncu statystyki mówią, że kazdy kto przechodzi na wegetarianizm, chroni od głodu 16 osób (oczywiscie to tylko statystyki, nie wiadomo jak to wyglada w rzecxzywistosci, bo przemysl miesny i jego zwolennicy sie nie poddają).
pentagram (ej.. to znak metalowców też, nie tylko satanistów
A w ogóle znak ochronny...dziś w dobie moheru warto nosić 😀
Chyba wege są zbyt rózni, żeby mieć jeden znak. Różne powody, przekonania, pojmowanie samej idei; i to dobrze, bo w ten sposób tworzymy mały świat, otwarty na rózne osoby- a to co je łączy to niejedzenie mięsa i sympatia do zwierząt, aczkolwiek juz różnie pojmowana. W ten sposób nie jest to hermetyczne środowisko, bo nie wymaga od razu stosowania wielu reguł.
Mi bardzo podoba sie ten pomysł ze znakiem.Przeciez nie kazdy wege musi go nosic! Osobiście uwazam ze noszenie takiego wege symbolu nie jest rownoznaczne z krzyknięciem '' Hej wszyscy! patrzcie na mnie JA jestem WEGETARIANINEM!!!!! '' pozatym nie wszyscy by wiedzieli co to oznacza a jak wtajemniczony 😀 zobaczy cos takiego u innej osoby bedzie wiedział z kim ma doczynienia 😀
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja