Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Kolejność liter  

Krusto
bywalec

Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni
na bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc
ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa
i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe
i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.
Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie,
ale cłae sołwa od razu.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/05/2006 2:14 am
ana:)
bywalec

Faktycznie, najlepsze jest to ze przeczytalam ten post i dopiero pozniej sie zorientowalam ze te wyrazy sa napisane.......tak jakos inaczej:P

[edytowane 25/5/2006 od ana:)]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/05/2006 2:19 am
euridice
stały bywalec

widzialm to na BBC World, jako reklame National Geographic, tyle, ze po angielsku C:

fajne, aczkolwiek trudno niezauwazyc, ze literki sa poprzestawiane 😛

pozdrawiam C:

animals are my friends and i don't eat my friends || GO VEGAN!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/05/2006 2:36 am
figlerek
forumowicz

Wydaje się niesamowite.Z drugiej jednak strony nasze widzenie świata jest bardzo subiektywne(nasz mózg analizując bodźce tworzy obraz świata adekwatny do sytuacji w jakiej się znajdujemy).Można więc powiedzić,że stwierdzenie,iż każdy widzi to co chce jest bardzo racjonalne.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/05/2006 2:51 am
Krusto
bywalec

Temat założyłem gównie dla jednej osoby która ciągle porawia zle napisane posty..( pod względem ortograficznym).
Jak widać bląd nic nie szkodzi a i kolejność liter też nie ma na to wpływu
🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/05/2006 7:06 pm
Ireth
bywalec

Temat założyłem gównie dla jednej osoby która ciągle poprawia zle napisane posty..( pod względem ortograficznym).
Jak widać bląd nic nie szkodzi a i kolejność liter też nie ma na to wpływu
🙂

Wzruszylam sie...
Blad jest objawem lenistwa i tumiwisizmu oraz komformizmu jezykowego. Literowka w pospiechu sie kazdemu zdarza. A o tym, co w Twoim pierwszym poscie, czytalam jakies trzy lata temu ;).

Nie jadam niczego, co moze spojrzec mi w oczy.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/05/2006 12:20 am
Krusto
bywalec

Mam nadzieję, że się nie obraziłaś bo nie o to mi chodziło 🙂
Chyba nie jest przyjemne jak ktoś wytyka posty i poprawia...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/05/2006 10:14 pm
Ireth
bywalec

Ja sie z zasady nie obrazam. I nie poprawiam kazdego bledu, jaki tu widze, bo nie robilabym nic innego. Poprawiam te najbardziej razace. Jak piszesz, tak cie widza 😉 .

Nie jadam niczego, co moze spojrzec mi w oczy.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/05/2006 12:33 am
sasha
rozmówca

zarąbiaste, normalnie czytałam, ale widziałam, że jest źle napisane

Sarve Bhavantu Sukhina. Sarve Sant Niramaya.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/05/2006 1:22 am
Nalia
świeżaczek

hm...na podobnej zasadzie dziala pewna technika czytania. A mianowicie przeczytanie f.e. 500 stronnicowej ksiazki w zaledwie 10 min. Jest to mozliwe bo dlugich i zmudnych cwiczeniach. Ale naprawde podziwiam ludzi potrafiacych przeczytac strone w 3 sekundy. Pozazdroscic:)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/06/2006 10:56 pm
SoulFly
bywalec

interesujące 🙂 ja mimo to jestem za poprawną pisownią, ratujmy nasz piękny polski język!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 20/06/2006 3:36 pm
Patka
rozmówca

Tak , widziałam to 🙂 Fajne 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 20/06/2006 3:54 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Osobiście słyszałam teorię, że mózg najpierw zgaduje, później dochodzą do niego wiadomości.

Problem miałam z odczytaniem miałam, szczególnie ze słówkiem "niaedziłe" - wychodziła mi ciągle niedziela. Tylko ja mam taki problem, że czepiam się słówek, choć nie zbyt lubię wytykać ludziom błędy, każdy je popełnia.
Sama staram się pisać czytelnie, ale niestety nie zawsze to wychodzi 😉

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 13/08/2006 4:08 am
shiri
rozmówca

Świetny post :).

Jedni mają dysortografie, inni nie nauczyli się pisać poprawnie, jeszcze inni bardziej skupiają się nad tym co chca przekazać niz na tym czy aby nie popełnili błędu ortograficznego 🙂

Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/08/2006 7:31 pm

Praca