Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jak pomóc?  

Marcys
świeżaczek

Jestem bardzo którko wegetarianką, rodzina początkowo była przeciwna ale juz sie pogodzili z tym. Widziałam okropne zdjęcia z rzeźni nie mogłam powstrzymać łez 🙁 . Tak bardzo bym chciała należeć do jakiejś organizacji sprzeciwiającej się temu, ale niestety mieszkam w małej miejscowości i tu nic nie ma. Nawet jak znajomi dowiedzieli się ze zostaje wegetarianką to się śmieli 😉 , jednak już sie tez do tego przyzwyczaili. No ale cóz z taką postawą u siebie w mieście nikogo nie znajde kto też by chciał pomagać jakoś. Nie mam zbytniej możliwości na to a tak bardzo bym chciała. A i jeszcze jedno pytano czy to prawda że wegetarianie są zazwyczaj grubi bo tak mówią w moim otoczeniu? I czy można palić przy diecie wegetariańskiej?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/05/2006 4:06 am
Wiejka
stały bywalec

Hej!!Witam na 4um!!Czy wegetarianie są grubi??To głupota??Kto Ci tak nagadał??Większosć jest właśnie szczupłą, zdrowsza!!A równie dobrze możesz spytać, czy mięsożrcy są grubi:)??A co do palena, to chyba nie ma przeciwskazań, ale myślę, że jak już jesteś na diecie wege, to palenei też powinnaś rzucić, bo po co sobie szkodzić:)??
A trudnościami sie nie martw, każdy z nas ma inne, jedni rodzinę, przyjaciół, inni odosbnienie..ale trzeba temu stawić temu czoła:D..
Pozdrawiami życzę powodzenia:)!!

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 31/05/2006 2:26 pm
LisaNicole
forumowicz

Życzę wytrwałości w słuchaniu znajomych, bo sama wiem, że bywa nie miło jak się śmieją.
Co do palenia, to możesz palic co chcesz. Tzn. ogólnie odradzam bo niezdrowe, ale jak lubisz to Twoja decyzja. Mój kumpel- vegan pali wszystko tzn. fajki i nie tylko ;p

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/06/2006 2:25 am
Ambrozja
bywalec

Witaj 🙂 eee...uwazaj na pisownie bo mamy tu wytrwałą poprawiaczke błędów 😉
palić mozna trzeba tylko zastanowić sie czy warto.
PS.śmiechem sie nie przejmuj, bo napewno nie był to ostatni raz.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/06/2006 11:19 am
moniulekm
bywalec

ja tam pale -dosyć sporo nawet i wcale nie jest mi z tym żle 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 12/06/2006 7:27 pm
alias
bywalec

odsylam do spisu slawnych wegetarian, jak zobacza jak genialni badz piekni ludzie sa wegetarianami to im sie smiac odechce 😮

zesraj sie a nie daj sie

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 12/06/2006 8:15 pm
Krusto
bywalec

A ja skorzystam z sytuacji i się pochwale, że dziś mija tydzień jak nie pale!!! HURAAAAAAAA

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 12/06/2006 8:59 pm
Wiejka
stały bywalec

Krusto to brawka dla ciebie:D!!Oby tak dalej:D!!

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 13/06/2006 12:42 am
daffnia
bywalec

rzuciłam palenie 😛 przy zbiorach tytoniu ginie tyle niewinnych robaczków, myszek, ptaszków 😉

Najlepsze Rzeczy W Życiu Są Za Darmo 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/06/2006 2:09 am
Katarzysko
forumowicz

wegetarianie nie powinni palic!!!wiecie ze kupujac papierosy sponsorujecie testy na zwierzetach?????widzialam zdjecia i w ogole masakra!!mimo ze wiadomo ze papierosy szkodza to i tak robia badania i podlaczaja malpy pieski i kotki i inne do masek z dymem i biedaki umieraja w meczarniach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie dajcie P.M niszczyc zwierzat i waszego zdrowia!!!ja rzucilam i nie pale od prawie 2 lat!!

katarzysko

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/06/2006 5:12 am
maa
 maa
początkujący

Marcys powodzenia w fajtowaniu z mięsożercami;)

a a propos tych papierosków Katarzysko to co piszesz brzmi okropnie 🙁 nie wiedziałam. gdzie spotkałaś się z takimi zdjęciami?

maa

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/06/2006 10:31 pm
Katarzysko
forumowicz

dolkadnie adresu strony nie znam bo to moj chlopak znalazl mi to zeby oduczyc mnie [palic(wie ze tylko aspekty wegetarianskie przemawiaja mi do rozsadku)ale w dziale sekrety kuchni i czegos tam jest forum i tam znajdz tytul Kto pali papierosy.sorki ze go tam umiescilam ale wtedy bylam nowa i nie lapalam sie jeszcze jak zbudowana jest ta strona:)no i tam ktos podal adres tej strony bo ja jak juz mowilam nie potrafie odtworzyc jej z pamieci:( 🙂

katarzysko

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/06/2006 7:19 pm
euridice
stały bywalec

maa, jesli nie znalazlas tej stronki, to prosze, podaje jej adres:
[url] http://www.smokinganimals.com/[/url]

tutaj toczyly sie dyskusje o paleniu na forum:
[url] http://www.wegetarianie.pl/XForum-viewthread-tid-836.html[/url]

i:
[url] http://www.wegetarianie.pl/XForum-viewthread-tid-356.html[/url]

animals are my friends and i don't eat my friends || GO VEGAN!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/06/2006 5:03 am
maa
 maa
początkujący

dziekuję:) idę się uświadamiać 🙁

maa

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/06/2006 6:58 pm
Cybil
forumowicz

papierosy są testowane na zwierzętach (chodzi o reakcję komórek nowotworowych), więc nie palę... (choć do czasu jak o tym nie wiedziałam, paliłam...) polecam ta str: https://hyperreal.info/node/1840

[edytowane 3/7/2006 od Cybil]

cybil

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/07/2006 2:36 pm

Praca