Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

pierzchnięcie ust  

Strona 2 / 2 Wstecz
  RSS

Lakshmi_Wawa
forumowicz
19/04/2007 8:57 pm  

Możesz spróbować też czystego masła karite (shea), najlepiej nierafinowanego. Smak i zapach ma może niezbyt ciekawy, ale nie odrażający. Za to świetnie natłuszcza, regeneruje, leczy wysuszoną skórę.

Et j'irai loin, bien loin, comme un bohémien, par la Nature

OdpowiedzCytat
Mayka
bywalec
22/11/2008 6:57 pm  

Czy ktoś ma pomysł na pozbycie się zajadów? Od 2 miesięcy nie mogę się ich pozbyć, a stosowałam różne maści polecane w aptece, rónież maść z wit A. Jak w jednym kąciku ust mi zniknie, to pojawia się w drugim 😡 Są duże, bolesne i uciążliwe 🙁

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
22/11/2008 7:01 pm  

Zajady mogą być objawem niedoboru witaminy B2. Może Ci jej brak?

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Nela89
bywalec
22/11/2008 8:40 pm  

A mnie osobiście maść z witaminą A pomaga. Na codzień stosuję pomadkę Nivea (błękitne opakowanie). Może mi ktoś powiedzieć, co to znaczy, że Nivea zmieniło skład kremu? Którego, bo ja używam codziennie takiego w okrągłym płaskim pudełeczku z granatową nakrętką? Pozdrawiam!

Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut

OdpowiedzCytat
Mayka
bywalec
23/11/2008 5:21 pm  

Zajady mogą być objawem niedoboru witaminy B2. Może Ci jej brak?

Być może. Pamiętam jednak, że w tamtym roku było podobnie: jesienią i zimą miałam okropne zajady, a z nadejściem wiosny zniknęły. Pojawiły się znów we wrześniu i są cały czas. I nie oblizuję kącików na wietrze 😛 Ale dzięki xxl, zwrócę teraz szczególną uwagę na B2.

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
13/07/2011 3:07 am  

Znowu mam problem z nawracającymi zajadami. Robiłam badania krwi (szczegółowe) i wszystko w normie. Aktualnie stosuje maść Tribiotic i witaminę A (również maść). Wydaje mi się, że dostarczam organizmowi wystarczająco witamin z grupy B, zwłaszcza B2. Ostatnio jem więcej nabiału, zwykle to pomagało.
Czy może mi ktoś polecić jakąś skuteczną maść lub sposób na pozbycie się tej przykrej dolegliwości? Z góry dziękuję.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
13/07/2011 4:50 am  

Czy może mi ktoś polecić jakąś skuteczną maść lub sposób na pozbycie się tej przykrej dolegliwości?

Tak , polecam maść o nazwie Pimafucort. Zawiera m.in. antybiotyk ale jest naprawdę skuteczna. Smarujesz kąciki ust na noc a rano prawie po dolegliwości . Można jeszcze na drugi dzień posmarować tak dla pewności by się dobrze zagoiły. Nie pamiętam czy ta maść jest na receptę ale gdyby nawet to warto się pofatygować do lekarza zwłaszcza gdy się ma nawracający problem.

OdpowiedzCytat
sunflower_ren
bywalec
13/07/2011 12:32 pm  

Pimafucort niestety na receptę. Ja kiedyś też miałam często zajady, obecnie rzadko. Zadaję sobie sprawę, że wynikało to ze złej diety, aczkolwiek teraz jem mało nabiału raczej.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2 Wstecz

Praca