A mnie osobiście maść z witaminą A pomaga. Na codzień stosuję pomadkę Nivea (błękitne opakowanie). Może mi ktoś powiedzieć, co to znaczy, że Nivea zmieniło skład kremu? Którego, bo ja używam codziennie takiego w okrągłym płaskim pudełeczku z granatową nakrętką? Pozdrawiam!
Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut
Zajady mogą być objawem niedoboru witaminy B2. Może Ci jej brak?
Być może. Pamiętam jednak, że w tamtym roku było podobnie: jesienią i zimą miałam okropne zajady, a z nadejściem wiosny zniknęły. Pojawiły się znów we wrześniu i są cały czas. I nie oblizuję kącików na wietrze 😛 Ale dzięki xxl, zwrócę teraz szczególną uwagę na B2.
Znowu mam problem z nawracającymi zajadami. Robiłam badania krwi (szczegółowe) i wszystko w normie. Aktualnie stosuje maść Tribiotic i witaminę A (również maść). Wydaje mi się, że dostarczam organizmowi wystarczająco witamin z grupy B, zwłaszcza B2. Ostatnio jem więcej nabiału, zwykle to pomagało.
Czy może mi ktoś polecić jakąś skuteczną maść lub sposób na pozbycie się tej przykrej dolegliwości? Z góry dziękuję.
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Czy może mi ktoś polecić jakąś skuteczną maść lub sposób na pozbycie się tej przykrej dolegliwości?
Tak , polecam maść o nazwie Pimafucort. Zawiera m.in. antybiotyk ale jest naprawdę skuteczna. Smarujesz kąciki ust na noc a rano prawie po dolegliwości . Można jeszcze na drugi dzień posmarować tak dla pewności by się dobrze zagoiły. Nie pamiętam czy ta maść jest na receptę ale gdyby nawet to warto się pofatygować do lekarza zwłaszcza gdy się ma nawracający problem.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja