Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Częste bóle serca  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

waszakicia
stały bywalec
07/03/2007 11:22 am  

Ostatnio zauważyłam że bardzo często boli mnie serce.
To bardzo frustrujące i bardzoo boli. Nie wiem czy to wynika z jakiegoś podświadomego stresu czy skad. Ale w kazdym razie to bardzo nie przyjemne aż czasem brak mi tchu.

OdpowiedzCytat
siwcia
stały bywalec
07/03/2007 11:30 am  

Waszakicia to może być na tle nerwowym, masz ostanio dużo stresów? Może masz niedobory potasu? A czy odczuwasz duszności przy tych bólach? Niekoniecznie musza to być bóle serca - czasem zdarzają się przy schorzeniach płuc. Ale musialabyś coś więcej napisac na ten temat.

OdpowiedzCytat
vegetena
stały bywalec
07/03/2007 1:52 pm  

Spotkałam się ze stwierdzeniem, że serce nie boli, jedynie coś takm obok niego. Ja tylko tyle mogę powiedzieć

OdpowiedzCytat
waszakicia
stały bywalec
07/03/2007 2:58 pm  

Ja moge z całą pewnością powiedzieć że mam mocne kłócia w okolicy serca. Wiem że to na tle nerwowym ale zastanawiam się czy może to mieć związek z czymś jeszcze. Mam troche stresów, z reszta jestem osobą która bardzo szybko sie denerwuje.
Mam tak codzień i to zaczyna byc naprawde niepokojące.

OdpowiedzCytat
fabryka_slow
bywalec
07/03/2007 5:46 pm  

Jak przeczytałam w temacie CZAS NA RELAKS Twój rozkład dnia to się przeraziłam. Ja bym tak nie pociagnmeła dłużej niz miesiąc. Moze należy troche zwolnic, możliwe iż Twój organizm nie nadaża po prostu.

koskaan

OdpowiedzCytat
EvilOne
stały bywalec
07/03/2007 8:17 pm  

Zgadzam sie z fabryką... miałam ten sam problem, nie mogłam wziąść oddechu wręcz, kłócie w klatce piersiowej było nie do zniesienia... i to prawdopodobnie nerwica serca. Coraz częsciej młodzi ludzie mają takie problemy-ja sama na własnym przykładzie się przekonałam, jak bardzo to może być uciążliwe.

Napisze teraz, jak sobie z tym poradziłam (tzn. już własciwie nie mam tego problemu, bardzo rzadko zdarzają się jakieś bóle). Przede wszystkim-zwolnić. Dla własnego zdrowia zaczęłam nawet mniej się przejmować szkołą:) wyluzowałam jak się tylko dało:) i dieta. Zmieniłam swoje jedzenie o 180 stopni, a super obiad, gorący-podstawa, no i wieeelkie śniadanie:)
może to się oczywiście wiązać z sytuacją w moim życiu-chyba jakiś rozkwit albo złoty wiek przeżywam;)

ale nie zaszkodzi pójść do lekarza, żeby osłuchał Ci serducho. Dla pewności. Uspokoiło mnie na maksa, gdy dowiedziałam się, że jest ok.

hide and seek

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
07/03/2007 11:37 pm  

Jeśli ból promieniuje do lewej ręki, a nawet powoduje jej drętwienie, to może mieć podłoże nerwicowe/ stresowe. Ale lekarz nie powinien zaszkodzić.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Wiejka
stały bywalec
08/03/2007 9:03 pm  

Też mialam takie bole.....i to w czasie kiedy mialam dużo stresów.....Teraz też mam napięty plan dnia..i czasem zdarzają sie te bóle..ale lekarz powiedział, że to od stresu i trzeba przystopowac...No cóż..:D..Nie moja wina, że nie potrafie..:P...Ale faktycznie..trochę wiecej relaksu pomaga..:)..

Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..

OdpowiedzCytat
kamma
stały bywalec
08/03/2007 11:23 pm  

Miałam i ja te okropne bóle, z całą pewnością na tle nerwowym. Ale nie pamiętam, kiedy się skończyły... Wydaje mi się, że mniej więcej wtedy, gdy zaszłam w ciążę. Zmieniły mi się wtedy priorytety - zwolniłam, przestałam się przejmować głupimi drobiazgami... No i już nie mam tych bólów, całe szczęście, bo były straszne. Nie mogłam oddychać i bardzo się bałam. A najbardziej mi dokuczały w liceum, ciekawe dlaczego... Może przez babkę od polskiego :diablo:

podskoczyć i nie trafić w ziemię

OdpowiedzCytat
siwcia
stały bywalec
09/03/2007 9:51 am  

Takie potworne bóle na tle nerwowym też przechodziłam. Trwało to mniej więcej ok. roku ale potem na szczęście to się skończyło. Zaczęłam inaczej patrzeć i podchodzić do pewnych kwestii (które wcześniej doprowadzały mnie do szału), przystopowałam trochę, zwiększyłam dawkę optymizmu w moim usposobieniu:) I jak widać to mi pomogło 😀 🙂

OdpowiedzCytat
bartekd
bywalec
17/03/2007 2:48 pm  

Mogą to być bóle nerwicowe. Nerwica nie musi związana ze stresującym bierzącym życiem. Może to być skutek nawet wydarzeń sprzed wielu, wielu lat. Zrób sobie lepiej badania kardiologiczne - jeżeli nic nie wykażą, to niemal na pewno jest to nerwica. Jak z tym walczyć? Nie ma jednoznacznych metod. Odradzam faszerowanie się lekami - one ogłupiają. Najlepsza metoda to zastanowienie się nad ŹRÓDŁEM tych bólów i dotarcie do nich, wyeliminowanie ich.

Forum o zdrowiu: http://www.zdroweczko.pl

OdpowiedzCytat
Raf
 Raf
forumowicz
17/03/2007 4:06 pm  

Zgadzam się z opinią bartekd, nerwica często w ten sposób się objawia. Jeżeli to faktycznie nerwica to bardziej pomoże psycholog niż lekarz rodzinny.
Waszakicia poczytaj na forum o nerwicy może okaże się, że to Ciebie uspokoi, musisz poszperać w tematach z forum, np. tu http://www.nerwica.com./

OdpowiedzCytat
zielonooka
początkujący
01/04/2007 2:23 pm  

bóle w klatce mogą być związane ze stresem (nerwobóle) ale mogą oznaczać również, że jesz zbyt mało białka.
białko jest budulcem mięsni, potrzebne jest do ich prawidłowej pracy.
serce to mięśnień!

OdpowiedzCytat
melanrz
bywalec
07/04/2007 5:33 am  

Czyli mowicie, ze moze to byc nerwica serca... Tez czesto mam bol w okolicy serduszka... Raz kiedys cala noc przez kilka godzin bolalo mnie... ale to przy wyjatkowej sytuacji stresogennel;) Myslalem wtedy, by po karetke dzwonic, bo balem sie, ze moze to byc zawal....

ehh.... i znow mnie boli... Niby sie nie denerwuje... chociaz moze podswiadomie. Sam juz nie wiem jak to jest, ale to beznadziejne uczucie, ktore naprawde boli:/

[edytowane 7/4/2007 od Admin]

Gdyby ściany rzeźni były ze szkła, nikt nie jadłby mięsa...

OdpowiedzCytat
Petra
forumowicz
07/04/2007 7:05 pm  

Jeej.. Ja też mam taki problem. Wczoraj z chłopakiem biegałam po parku.. I serucho zaczęło mnie boleć 🙁 Często mi się to zdarza, nawet wtedy nie nadwyrężam się fizycznie 😮 😮 Niestety nie wiem jak Ci pomóc bo sama mam taki problem.. Ale są tu świetne rady, więc spróbuję choć trochę się do nich dostosować 🙂 🙂 Tobie też radzę. I trzymam kciuki, żeby przestało Cię boleć 🙂

W życiu piękne są tylko chwile..

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny

Praca