Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Mycie włosów- jak często, czym myjecie?  

Strona 3 / 8 Wstecz Następny
  RSS

sunnylion
bywalec
30/06/2007 4:09 pm  

Sunnylion, a ja myślę, że cały sęk, to w tym, że ziarna siemienia są mielone. Tak jak się mieli i je - wtedy przyswajamy omega 3 itp., a niemielone, to skorupka tylko, więc nie wiem jak to może podziałać.

hmmm, no moze i racja. chociaz w koncu sie na tym nie znam i nie wiem czy podczas gotowania jakies substancje nie przechodza z semienia do wody ;D nevermind.
tylko chcialam zaproponowac metode latwiejsza "w uzyciu"':cool:',''
ale rzeczywiscie to chyba nie to samo ;d

[edytowane 30/6/2007 od sunnylion]

VEGE - REGGAE POWER 4 EVER 🙂

OdpowiedzCytat
jona
 jona
forumowicz
19/07/2007 4:47 pm  

Czy siemię lniane można rozgniatać w moździerzu zamiast w młynku??
Bo jeśli chodzi o efekt rozłupania tej skorupki to chyba wystarczy 😮

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
19/07/2007 6:55 pm  

Na pewno można, jeśli tylko Ci się to udaje 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
jona
 jona
forumowicz
19/07/2007 7:02 pm  

Chyba muszę w takim razie spróbować 😛

OdpowiedzCytat
e-anandas
bywalec
20/07/2007 1:34 pm  

Oczywiscie codzienie myje wlosy zreszta jak wszystko inne 🙂
Szamponem Radiacal firmy Farmona czy jakos tak, w tesco jest dostepny. Troche kosztuje ale warty swojej ceny.

Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....

OdpowiedzCytat
Zarathos
bywalec
22/07/2007 3:33 am  

Hm. Myję Farouk Biosilk (jak mam, jak nie to szamponem brzozowym własnej roboty), natomiast odżywiam zabójczą (zapachowo) mieszaniną wyciągów ziołowych, których główny składnik stanowi czarna rzepa. Niestety, przygotowany zapas skończył mi się, a rzepy w sklepach niet, więc czeka mnie wydatek na spirytus i zrobienie sobie odżywki pokrzywowej.

"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
22/07/2007 3:49 am  

Po ostatnim wątku o firmie Joanna kupiłam sobie szampon owej marki z rzepą. Zobaczymy, jak się będzie sprawował. W kolejce czeka też Farmona z miłorząbem. Próbowałam też Farmony z żeń-szeniem. Chcę sprawdzić, który szampon działa na mnie najlepiej. Dotąd używałam Ziaji, ale chyba odejdę. Na początku używania zauważyłam zmianę, ale teraz jakoś już mnie nie zadowala.

Czy włosy mogą się przyzwyczaić do szamponu tak, że przestają na niego reagować? To znaczy, że po jakimś czasie używania są coraz mniej puszyste, błyszczące, wzmocnione? Ostatnio używałam dwóch szamponów, co kilka dni na zmianę, by jakoś temu zaradzić... Na próżno? Ech, te moje kudły...

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Zarathos
bywalec
22/07/2007 6:48 pm  

Raczej Ty się robisz coraz bardziej wymagający - przyzwyczajasz się do nowego wyglądu i po jakimś czasie przestaje Cię zadowalać.

Jak masz problemy z włosami to myj w nafcie. Nacierasz włosy naftą, potem spłukujesz - jak są problemy, można naftę zmyć jakąś alkoholową odżywką (domowe są najlepsze, ale kogo stać na kupno litra spirytusu miesięcznie? - bo mnie więcej tyle się zużywa), ewentualnie zwyczajnym szarym mydłem.

"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego

OdpowiedzCytat
owle
 owle
forumowicz
03/08/2007 8:37 am  

sproszkowane siemie lniane mieszasz z wodą, az powstanie gesta papka, nakladasz na wlosy (taka galareta), myjesz jak szamponem, czekasz 3 minuty i DOKLADNIE splukujesz, zeby potem nie musiec nic wyczesywac, sa puszyste i pelne zycia 😀

myłam dzisiaj włosy siemieniem, fajnie tylko naprawde ciężko to spłukać 😀 :diablo:
ale to przy 80cm włosów, może z krótszymi lepiej idzie:D

OdpowiedzCytat
Jędruś
stały bywalec
03/08/2007 10:46 am  

witam Owle
Jest na to sposób.
Pod prysznicem to można zmyć jedynie z krótkich włosów, z długich włosów należy głowę po spłukaniu pod prysznicem zanurzyć w pojemniku z wodą i dłońmi wyszorować włosy (pod wodą) aby łupinki zostały na dnie (2-3 razy powtórzyć) w zależności od potrzeby.

Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
:yltype:

OdpowiedzCytat
Anulka7
forumowicz
03/08/2007 2:06 pm  

ja mam dlugie, ciemne, mocno falowane (mozna powiedziec ze krecone:P) myje je tak co 2, 3 dzien SEBORADINEM, pozniej 30 minutowa sesja z WAXEM z henna, cynamonem i migdalami (bardzo ladnie pachnie); od czasu do czasu olejek rycynowy do szamponu albo wmasowany w glowe przed myciem. Wlosy sa miekkie, lsniace, super sie ukladaja, nie pusza, szybko sie regeneruja i rozna 🙂

OdpowiedzCytat
Andros
bywalec
08/07/2008 5:33 pm  

a ja nie myje włosów i mam spokój, ale jak jeszcze miałem zwykłe długie to się tam nie cackałem, pierwszy lepszy szampon garniera i po kłopocie 😛

OdpowiedzCytat
pontonica
bywalec
08/07/2008 6:14 pm  

a ja nie myje włosów i mam spokój, ale jak jeszcze miałem zwykłe długie to się tam nie cackałem, pierwszy lepszy szampon garniera i po kłopocie 😛

dredziki ? 🙂

OdpowiedzCytat
Andros
bywalec
08/07/2008 6:39 pm  

ano dredziki 😛

OdpowiedzCytat
sysa
 sysa
forumowicz
09/07/2008 5:15 pm  

To pochwal się nimi w galerii 😉