Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

wybielanie zębów  

Strona 3 / 3 Wstecz
  RSS

DaveDorian
bywalec
06/07/2010 3:52 am  

Boli, bo substancja wybielająca bądź laser przenika do wnętrza zęba, aż do miazgi, gdzie ząb jest unerwiony. Według badań klinicznych wybielanie metodą Opalescence i Beyond nie degenerują szkliwa, a wręcz przeciwnie - sprzyjają jego remineralizacji.

Pierwszy raz zęby wybielałem 5 lat temu, i od tamtej pory chodzę regularnie co pół roku do dentysty na kontrolę i zęby mi się nie psują. Odpukać... 😉

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
Alispo
bywalec
17/07/2010 4:36 pm  

Jest dobra pasta wyb ielajaca-czarna pasta Argital,nietestowana ale nie dla wegan-zawiera wosk pszczeli chyba

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
17/07/2010 4:57 pm  

Ciekawi mnie to czy można wybielić słabe zęby. Moja dentystka mi odradza ale kusi mnie to kusi... BARDZO 😀

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
17/07/2010 5:11 pm  

Boli, bo substancja wybielająca bądź laser przenika do wnętrza zęba, aż do miazgi, gdzie ząb jest unerwiony. Według badań klinicznych wybielanie metodą Opalescence i Beyond nie degenerują szkliwa, a wręcz przeciwnie - sprzyjają jego remineralizacji.

Pierwszy raz zęby wybielałem 5 lat temu, i od tamtej pory chodzę regularnie co pół roku do dentysty na kontrolę i zęby mi się nie psują. Odpukać... 😉

No tak, ale pewnie 30 lat temu nikt nie robił takiego wybielania, więc długofalowe skutki są nieznane...
Mnie to niestety chyba jedynie licówki ratują.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Karen
forumowicz
17/07/2010 7:17 pm  

Ja niestety nie mam bielutkich zębów. Kość ma lekko beżowy kolor i już.
Pytałam kiedyś o to dentystkę. Powiedziała, że dopiero od 16 roku życia można myśleć o wybielaniu. Nie wiem dlaczego.

OdpowiedzCytat
DaveDorian
bywalec
17/07/2010 7:53 pm  

No tak, ale pewnie 30 lat temu nikt nie robił takiego wybielania, więc długofalowe skutki są nieznane...
Mnie to niestety chyba jedynie licówki ratują.

Po 30 latach jak sobie chcą to i mogą mi wypadać haha 🙂 Przynajmniej przez te 30 lat będę mieć białe ząbki takie jak chcę. 🙂

''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
17/07/2010 9:20 pm  

Przyznam, że to dość dziwne jak dla mnie podejście. Ja wolę nie mieć białych, a mieć własne, tyle że raczej mieć nie będę.

Karen, bo tak naprawdę to człowiek "kostnieje" do 24 roku życia. Być może Twoje zęby nie są jeszcze tak w 100% utwardzone i szkoda byłoby je zniszczyć.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Karen
forumowicz
17/07/2010 9:31 pm  

Najpierw czeka mnie aparat, ale cały czas przekładam założenie go na później.. Dużo zachodu, chociaż pewnie warto 😛

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 3 Wstecz

Praca