mam 30 lat -ostatnio zauważyłam u siebie pierwsze zmarszczki mimiczne. zastanawiałam się,czy dieta wege moze miec coś z tym wspólnego zwłaszcza jak przeczytałam ten artykuł http://kobieta.wp.pl/kat,26369,wid,8216463,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=3 Co o tym sądzicie?
[edytowane 12/9/2008 przez marta030978]
To chyba normalne na pierwsze zmarszczki w tym wieku 😉 Mają prawo się pojawić i zapewne się pojawiają . Lepiej spójrz na swoje koleżanki będące w Twoim wieku i które są na diecie mięsnej . Czy u nich nic nie zauważyłaś?
Ja tam nie wierzę w te teorie o wpływie diety wege na występowanie zmarszczek. To ,że ktoś tak napisał w artykule , to nie znaczy jeszcze ,że tak jest w istocie.
Na swoim przykładzie to mogę stwierdzić ,że raczej dieta odejmuje mi lat bo podobno wyglądam na 10 lat mniej niż mam .
Warto jednak zainwestować w jakiś krem 🙂
Ja mysle ze Ayna ma racje spojrz na osoby w twoim wieku jedzace mieso, czy jest jakas roznica. Jestem na diecie wegetarianskiej od prawie 10 lat i od pol roku ograniczam nabial do minimum, czuje sie z tym swietnie, i chyba cos w tym jest, ze dieta ta odejmuje mi lat bo tez biora mnie za mlodsza a czasami nawet pytaja o dowod 😀
Na zmarszczki mają duży wpływ geny. Ale dieta i stres też dają dużo do życzern ia, szczególnie to drugie. Ja zauwazyłam, że dieta wege jednak robi człowieka młodszym :rotfl:
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Przychylam się do zdania przedmówczyń. Jak na swój wiek trzymam się całkiem nieźle :rotfl: .... wyglądam znacznie młodziej niż moje mięsożerne koleżanki 🙂 I wiesz Marto.....niektórym zmarszczki dodają uroku 🙂 Ja moje lubię :rotfl:
Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.
hej, dziękuję wszystkim za te wypowiedzi..Taka jestem ostatnio przewrażliwiona- to chyba kryzys wieku 30 :(( Zawsze wygladałam na młodszą i to chyba jeszcze bardziej mnie przygnębiło. Staram się dbać o siebie- wypijam duzo soków świeżo wyciskanych, zwracam uwagę na to, co jem- zeby wszystko było jak najmniej przetworzone i bez konserwantów, bez cukru, barwników.Ja równiez szczerze wątpię w prawdziwość tezy,że gdy nie je się mięsa skóra traci elastyczność. A w kremy nie wierzę, nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Jak byłam duzo dużo młodsza- używałam całej serii przeciwtrądzikowej firmy dr Irena Eris- nic nie pomagała, teraz kupiłam coś z Loreala- i też nic.Nikt jeszcze przecież nie zatrzymał starości. Moze Wy znacie coś dobrego?
Zgadzam się,ze duży wpływ na skórę ma stres..no i co tu duzo mówić- w wieku 30 lat ma się już pierwsze zmarszczki. 🙁
Ja jak patrzę na swoich rówieśników i swoje rówieśnice (głównie te nie wege) to się aż boję. Spojrzenie na kolegę, który jest ode mnei starszy o pół roku powoduje, że się boję, że za pół roku też bede tak starowyglądać 😮 na szczęście mnei tak łatwo starość nie ruszy :rotfl:
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Niedawno miałam taką sytuację - siedzę sobie z żoną kuzyna przy kawce, rozmawiamy... W pewnym momencie ona mówi "ja cię przepraszam, że tak ci się badawczo przyglądam (szczerze mówiąc wcale tego nie zauważyłam), ale Zdzichu mówił, że ty ani jednej zmarszczki nie masz i tak patrzę... i faktycznie miał rację". Wyglądała na odrobinę zdziwioną tym faktem. Może dlatego, że trzydziestkę to ja przekroczyłam... no... jakiś czas temu 😉 (jak sobie pomyślę, że jeszcze parę dni i będzie bliżej do czterdziestki niż trzydziestki, to samej mi się wierzyć nie chce... nie wiem kiedy to zleciało).
Jednym z powodów dzięki którym wegetarianki wolniej się starzeją jest spożywanie dużej ilości warzyw i owoców, Zawierają one wodę 'strukturowaną' która jest łatwiej przysfajana przez kom. ciała dzięki czemu wolniej wysychają
Dla zainteresowanych - O wodzie strukturowanej pisze Michał Tombak w 'Drodze do zdrowia' - polecam świetna książka 🙂
A ja polecam [url= http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=84&products_id=1537&zenid=2954f3373270dd5ffeb0b68ebc996e14]olej arganowy[/url] do stosowania zamiast kremu na noc. Takie oleje to cudowna sprawa - ja używam jojoby, ale on nadaje się raczej do skóry młodej, mieszanej. W ogóle dobrze by było, żebyś zmieniła kosmetyki na naturalne, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś 😉
I to, o czym pisała Lily - DOBRE TŁUSZCZE W DIECIE. Używaj tylko olejów zimonotłoczonych, oliwy extra vergine. Codziennie jedz 2 łyżki siemienia lnianego, po łyżce pestek dyni, słonecznika, i niełuszczonego sezamu (tylko świeżo zmielone). Szybko zobaczysz efekty 🙂
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja