Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

zmarszczki  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

marta030978
bywalec
12/09/2008 11:54 pm  

mam 30 lat -ostatnio zauważyłam u siebie pierwsze zmarszczki mimiczne. zastanawiałam się,czy dieta wege moze miec coś z tym wspólnego zwłaszcza jak przeczytałam ten artykuł http://kobieta.wp.pl/kat,26369,wid,8216463,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=3 Co o tym sądzicie?

[edytowane 12/9/2008 przez marta030978]

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
13/09/2008 1:14 am  

To chyba normalne na pierwsze zmarszczki w tym wieku 😉 Mają prawo się pojawić i zapewne się pojawiają . Lepiej spójrz na swoje koleżanki będące w Twoim wieku i które są na diecie mięsnej . Czy u nich nic nie zauważyłaś?
Ja tam nie wierzę w te teorie o wpływie diety wege na występowanie zmarszczek. To ,że ktoś tak napisał w artykule , to nie znaczy jeszcze ,że tak jest w istocie.
Na swoim przykładzie to mogę stwierdzić ,że raczej dieta odejmuje mi lat bo podobno wyglądam na 10 lat mniej niż mam .
Warto jednak zainwestować w jakiś krem 🙂

OdpowiedzCytat
justa
początkujący
13/09/2008 1:29 am  

Ja mysle ze Ayna ma racje spojrz na osoby w twoim wieku jedzace mieso, czy jest jakas roznica. Jestem na diecie wegetarianskiej od prawie 10 lat i od pol roku ograniczam nabial do minimum, czuje sie z tym swietnie, i chyba cos w tym jest, ze dieta ta odejmuje mi lat bo tez biora mnie za mlodsza a czasami nawet pytaja o dowod 😀

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
13/09/2008 2:13 am  

Na zmarszczki mają duży wpływ geny. Ale dieta i stres też dają dużo do życzern ia, szczególnie to drugie. Ja zauwazyłam, że dieta wege jednak robi człowieka młodszym :rotfl:

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Milunia
bywalec
13/09/2008 2:39 am  

Przychylam się do zdania przedmówczyń. Jak na swój wiek trzymam się całkiem nieźle :rotfl: .... wyglądam znacznie młodziej niż moje mięsożerne koleżanki 🙂 I wiesz Marto.....niektórym zmarszczki dodają uroku 🙂 Ja moje lubię :rotfl:

Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
13/09/2008 4:43 am  

Ja ponoć nie wyglądam na swoje 32 lata. A zmarszczki po 30 roku życia niestety zaczynają dawać o sobie znać. Na czole mam od wielu lat 🙂

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
14/09/2008 11:10 am  

hej, dziękuję wszystkim za te wypowiedzi..Taka jestem ostatnio przewrażliwiona- to chyba kryzys wieku 30 :(( Zawsze wygladałam na młodszą i to chyba jeszcze bardziej mnie przygnębiło. Staram się dbać o siebie- wypijam duzo soków świeżo wyciskanych, zwracam uwagę na to, co jem- zeby wszystko było jak najmniej przetworzone i bez konserwantów, bez cukru, barwników.Ja równiez szczerze wątpię w prawdziwość tezy,że gdy nie je się mięsa skóra traci elastyczność. A w kremy nie wierzę, nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Jak byłam duzo dużo młodsza- używałam całej serii przeciwtrądzikowej firmy dr Irena Eris- nic nie pomagała, teraz kupiłam coś z Loreala- i też nic.Nikt jeszcze przecież nie zatrzymał starości. Moze Wy znacie coś dobrego?
Zgadzam się,ze duży wpływ na skórę ma stres..no i co tu duzo mówić- w wieku 30 lat ma się już pierwsze zmarszczki. 🙁

OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
14/09/2008 2:48 pm  

na pierwsze zmarszczki doskonały jest naturalny olejek z wiesiołka, można go zmieszac z jojobą i daje efekty, ochrania skórę i uodparnia na marszczenie-takie jest zdanie mojej siostry 31-letniej 😀

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
14/09/2008 2:58 pm  

Trzeba dbać o dobre tłuszcze, zwłaszcza kwasy Omega 3, to ma spory wpływ na skórę. I witaminę C - uczestniczy w syntezie kolagenu. Wysypiać się, unikać dymu papierosowego, nie opalać twarzy (!!!). O solarium lepiej zapomnieć.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
marta030978
bywalec
18/09/2008 8:16 pm  

Przyglądałam się mięsozernym kolezankom- dwa, trzy lata młodszym od siebie!!!!! i... maja zmarszczki- jeszcze więcej niż ja. ... 😀 :hiya:

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
24/09/2008 1:35 am  

Ja jak patrzę na swoich rówieśników i swoje rówieśnice (głównie te nie wege) to się aż boję. Spojrzenie na kolegę, który jest ode mnei starszy o pół roku powoduje, że się boję, że za pół roku też bede tak starowyglądać 😮 na szczęście mnei tak łatwo starość nie ruszy :rotfl:

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
_iwona_
bywalec
24/09/2008 12:52 pm  

Niedawno miałam taką sytuację - siedzę sobie z żoną kuzyna przy kawce, rozmawiamy... W pewnym momencie ona mówi "ja cię przepraszam, że tak ci się badawczo przyglądam (szczerze mówiąc wcale tego nie zauważyłam), ale Zdzichu mówił, że ty ani jednej zmarszczki nie masz i tak patrzę... i faktycznie miał rację". Wyglądała na odrobinę zdziwioną tym faktem. Może dlatego, że trzydziestkę to ja przekroczyłam... no... jakiś czas temu 😉 (jak sobie pomyślę, że jeszcze parę dni i będzie bliżej do czterdziestki niż trzydziestki, to samej mi się wierzyć nie chce... nie wiem kiedy to zleciało).

OdpowiedzCytat
irga
 irga
świeżaczek
26/09/2008 7:06 pm  

Jednym z powodów dzięki którym wegetarianki wolniej się starzeją jest spożywanie dużej ilości warzyw i owoców, Zawierają one wodę 'strukturowaną' która jest łatwiej przysfajana przez kom. ciała dzięki czemu wolniej wysychają
Dla zainteresowanych - O wodzie strukturowanej pisze Michał Tombak w 'Drodze do zdrowia' - polecam świetna książka 🙂

OdpowiedzCytat
Olla
 Olla
bywalec
26/09/2008 7:19 pm  

a ja polecam "Kody młodości" dr Bardadyn.

OdpowiedzCytat
Kociaczek
bywalec
26/09/2008 7:40 pm  

A ja polecam [url= http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=84&products_id=1537&zenid=2954f3373270dd5ffeb0b68ebc996e14]olej arganowy[/url] do stosowania zamiast kremu na noc. Takie oleje to cudowna sprawa - ja używam jojoby, ale on nadaje się raczej do skóry młodej, mieszanej. W ogóle dobrze by było, żebyś zmieniła kosmetyki na naturalne, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś 😉

I to, o czym pisała Lily - DOBRE TŁUSZCZE W DIECIE. Używaj tylko olejów zimonotłoczonych, oliwy extra vergine. Codziennie jedz 2 łyżki siemienia lnianego, po łyżce pestek dyni, słonecznika, i niełuszczonego sezamu (tylko świeżo zmielone). Szybko zobaczysz efekty 🙂

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny

Praca