Kamma a gdzie we wrocku kupujesz te pasty? i ile kosztuja?
Ja jak na razie uzywam past produkcji "wlasnej" rossmana (nie ma tam zadnego innego producenta na opakowaniu)
Też używałam rossmanna, bo gdzieś mi się o uszy obiło, że jest ok. Niestety jest kiepskiej jakości. Pastę Ziaja kupuję poza Wrocławiem (właściwie to teściowa mi kupuje:) ), bo we Wrocku jeszcze nie spotkałam. Ale trzeba poszukać w mniejszych drogeriach. Jest tania i całkiem niezła. A Argiletz i Urtekram to najłatwiej przez internet. Trzy razy droższe niż Ziaja.
Ja stosuję pastę Rebi-Dental ("rebicek")
Jest co prawda z fluorem ale jest bardzo niedroga, łagodna i ma zachęcający opis składu.
Pasta według tradycyjnej indyjskiej receptury.
:)idealna dla osób które mają wrażliwe zęby.
[edytowane 10/1/2007 od waszakicia]
Ostatnio wyczytalam w internecie ,że pasty ktore podam ponizej nie sa testowane na zwierzetach:
ORAL B
PARADONTAX
LACALUT
ELMEX
Co wy wiecie na ten temat??
Napiszcie, bo mam juz mętlik w głowie.......... 🙁
ORAL B nie testują?
To miło 🙂
No wlasnie nie wiem tego do konca,a za cholere nie moge sobie przypomniec strony na jakiej to wyczytalam....moze ktos wie wiecej na ten temat???
Tak, te najdroższe oczywiście :]
Oral-B akurat jak byk stoi na liście firm testujących na www.caringconsumer.com?
Elmex na 100% tez.Pelno niestety jest glupot w necie:/Ja uzywam Ziai/Argiletz
gdzie można w Wawie Ziaje kupić? Czy jest w sklepie firmowym na Targowej?
Ech, i zniknęła Ziaja z wrocławskiego Auchan. nie lubię hipermarketów, ale gotowa byłam jeździć tam nawet specjalnie po nią. A teraz jestem w kropce, bo net mnie nie urządza. No nic, szukam.
Srebrna-sa teraz pasty w Oriflame,jak ci nie przeszkadza ze z fluorem to zapraszam;)zwykla i wybielajaca,jest tez fajna szczoteczka-wreszcie jakas pewniejsza szczoteczka..
O, dzięki za informację. Nie jestem na bieżąco, bo się nie interesuje zazwyczaj, od kosmetyków zawsze jakoś jak najdalej, więc pozostawały te niezbędne ;). Jeszcze raz wielkie dzięki!
ech, dlaczego ja nie znam zadnej konsultantki Oriflame 🙁
Ja mam w tej chwili pastę 'Dentix', jest ona produkowana przez Torf Corporation i z tego co słyszałam, to są ok, ale czekam jeszcze na ich odpowiedź.
Torf corporation z tego co pamietam nienjest do konca ok..:/
natalienne-jakby co -masz mnie;)moge wyslac.