Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Pasta do zebów, szc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pasta do zebów, szczoteczka

75 Wpisy
43 Użytkownicy
0 Reactions
28.2 K Widoki
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Jak sądzicie - lepiej używać nici dentystycznej z fluorem czy bez? Do tej pory zawsze używałam z , ale zastanawiam się czy nie przerzucić się na tańszą wersję, jak myślicie 😉 ?

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

Biorąc pod uwagę fakt, że fluor jest trujący i że środowisko jest nim mocno skażone, w związku z czym mamy go w nadmiarze, można sobie darować. Ja nawet past z fluorem staram się nie używać. [url] http://www.eioba.pl/a76208/szkodliwe_dzialanie_fluoru [/url]

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 1596

Dzięki za odpowiedź Lily.
No to dobrze - będzie taniej i lepiej 🙂

OdpowiedzCytat
(@10294)
Famed Member
Połączone: 16 lat temu
Wpisy: 2718

Znalazłem szczoczetczkę Rossmann żadnej firmy, tylko napis Rossmann) myślicie jakie jest prawdopodobieństwo że jest z firmy OK?

OdpowiedzCytat
(@10329)
Estimable Member
Wpisy: 232

No, to znaczy że jest z firmy Rossman.
Tak samo jak wiele kosmetyków made in Rossmann .
Znaczy że produkcji Rossmannowej

A czy to oznacza "OK", to się niestety nie wypowiem.

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member
Wpisy: 1839

Ja w ogóle nie wiem, czy ktoś zbadał kwestię szczoteczek do zębów, maszynek do golenia i innych takich.
Skoro nawet są niewegańskie guziki, to kto wie, co siedzi w takiej szczoteczce...

OdpowiedzCytat
(@9945)
Reputable Member
Wpisy: 485

coś czytałam kiedyś na temat maszynek do golenia elektrycznych gillett, że są testowane na zwierzętach!

[edytowane 4/5/2011 od waris]

OdpowiedzCytat
(@10505)
New Member
Połączone: 15 lat temu
Wpisy: 3

Ja używam pasty do zębów firmy Dabur. Trudno ją dostać - sama kupuję na Targach Medycyny Naturalnej. Ale sama pasta jest naprawdę świetna. Zazwyczaj do opakowania dołączona jest też szczoteczka 😀 Jak kupuję nową pastę to od razu szczoteczkę zmieniam. Bardzo mi to pasuje.
Zwłaszcza, że pasta Dabur (jest kilka rodzajów) to jedyna pasta, po której nie mam kamienia na zębach.

Znalazłem szczoczetczkę Rossmann żadnej firmy, tylko napis Rossmann) myślicie jakie jest prawdopodobieństwo że jest z firmy OK?

Rossmann testuje na zwierzętach :C Także mała szansa, że szczoteczka Rossmanna jest w porządku.

OdpowiedzCytat
(@10294)
Famed Member

Niezłe pasty robi Cattier. Niestety są też dosyć drogie 🙁

OdpowiedzCytat
(@10294)
Famed Member

Biorąc pod uwagę fakt, że fluor jest trujący i że środowisko jest nim mocno skażone, w związku z czym mamy go w nadmiarze, można sobie darować. Ja nawet past z fluorem staram się nie używać. [url] http://www.eioba.pl/a76208/szkodliwe_dzialanie_fluoru [/url]

A ja właśnie dzisiaj, ku mojemu zdziwieniu, usłyszałem od mojej dentystki że powinienem używać pasty z aminofluorkiem, bo to chroni moje uzębienie. (akurat używam elmexa)
Ten fluor, zdaje się być wielką zagadką... 😮

OdpowiedzCytat
(@10482)
Estimable Member
Połączone: 15 lat temu
Wpisy: 148

Odgrzebuję temat, gdyż znalazłam dziś w Rossmanie pastę do zębów ze znaczkiem 'vegetarian' 😀 nazywa się "Himalaya Herbals" (mają ją też w evergreen, ale z Rossmana nie trzeba zamawiać więc jest ten + 🙂 ), możecie o niej poczytać w internecie:) Zapłaciłam ok 11zł

[edytowane 24/4/2013 od Daiana]

OdpowiedzCytat
 xxl
(@3582)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 1730

Ta pasta jest do jutra w promocji - drugie opakowanie za 1gr. Zaopatrzyłam się.

OdpowiedzCytat
(@10294)
Famed Member

Jutro jadę szukać. Dzięki za cynk. 🙂

Była. Zakupiłem. :red:

[edytowane 25/4/2013 przez Admin]

OdpowiedzCytat
(@11541)
Honorable Member
Połączone: 14 lat temu
Wpisy: 535

ja uwielbiam pastę dabur z goździkami :D.
ma nawet info, że odpowiednia dla wegetarian 😀

OdpowiedzCytat
(@11703)
Reputable Member
Połączone: 14 lat temu
Wpisy: 497

Ostatnio dentysta polecił mi pastę do zębów L'Angelica. Kupiłam. Ziołowa, ekologiczna, nie testowana. Ktoś próbował?

OdpowiedzCytat
Strona 5 / 5
Udostępnij: