Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Czy ryby są zdrowe?  

Strona 1 / 2 Następny
  RSS

Wiki1240
forumowicz
19/12/2009 10:08 pm  

Moja mama ostatnio stwierdziła że skoro nie jem mięsa żebym chociaż jadła ryby bo są bardzo zdrowe.Czy to rzeczywiście prawda? Czy są mi potrzebne do życia ? Bardzo proszę o odpowiedzi 🙂 Pozdrawiam Wiki 🙂

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
19/12/2009 10:10 pm  

Nie wiem czy są zdrowe, ale wiem, że większość wód jest strasznie zanieczyszczonych a ludzie bardzo często jedzą ryby z puszek, więc wsadzają do organizmów sporą dawkę aluminium 😉

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
19/12/2009 10:45 pm  

Ryby nie są potrzebne do życia ani zdrowia. Znacznie więcej zyskasz, jeśli włączysz do diety orzechy, pestki, siemię lniane i nierafinowane oleje z pierwszego tłoczenia na zimno. Zapewnią Ci one niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i dodatkowo pozwolą uniknąć syfu, o którym mówi Nantosvelta.

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
19/12/2009 10:48 pm  

Podzielam to co napisały wcześniej dziewczyny 😀 chciałam dodać, że zdrowe ryby może i są ale pod warunkiem, że będziesz je jeść na surowo i będą pochodzić z czystej wody.

OdpowiedzCytat
Wiki1240
forumowicz
19/12/2009 11:01 pm  

Wielkie dzięki za odpowiedzi 😛

OdpowiedzCytat
MassMurder
bywalec
19/12/2009 11:18 pm  

Ryba dobra na wszystko - Propaganda ratowania polskiej gospodarki poprzez konsumowanie polskich produktow..
Czytalem gdzies z ryby chlona zanieczyszczenia z wody w ktorej zyja i niestety sie nie oczyszczaja a poziom toksym moze byc wiekszy nawet o kilka set procent, biorac pod uwage zanieczyszczenie wody..
..wiec ryba dobra na wszystko

made in CYRK ZALEWSKI http://www.youtube.com/watch?v=7LIcLdYv8rg

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
20/12/2009 12:40 am  

Ludzie coraz częściej zastępują mięso drobiowe, wieprzowe czy inne rybami myśląc, że super zdrowo się odżywiają....Niby ryby są bogatym źródłem omega-3 ( w tym,że nie wszystkie ), ale zalety nie górują nad ich wadami 😉 Większość ryb mrożonych dostępnych w naszych polskich sklepach to ryby ze sztucznych hodowli, więc z tymi zanieczyszczeniami nie jest aż tak tragicznie, ale za to posiadają one nikłe wartości odżywcze ( na czele stoi panga ).
Wniosek - nie jeść ryb, bo po co? 😛

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
20/12/2009 12:47 am  

Po spaleniu ryby na patelni guzik z tych kwasów zostaje 😛 Wysoka temperatura błyskawicznie je niszczy.

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
20/12/2009 1:14 am  

Niektórzy nie smażą, ale np.gotują na parze, co nie zmienia faktu, że ryb nie ma po co jeść, i to nie tylko z wegetariańskiego punktu widzenia, ale i zdrowotnego 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Wiki1240
forumowicz
20/12/2009 1:21 am  

Z tymi argumentami będe wiedziała jak przekonać mamę że ryby wcale nie są mi potrzebne do życia . Wielkie dzięki 🙂

OdpowiedzCytat
MassMurder
bywalec
20/12/2009 2:33 am  

oby tylko to nie byla mama ktorej nic nie przekonuje..powodzenia

made in CYRK ZALEWSKI http://www.youtube.com/watch?v=7LIcLdYv8rg

OdpowiedzCytat
Tempeh-Starter
bywalec
20/12/2009 1:02 pm  

Ludzie coraz częściej zastępują mięso drobiowe, wieprzowe czy inne rybami myśląc, że super zdrowo się odżywiają....Niby ryby są bogatym źródłem omega-3 ( w tym,że nie wszystkie ), ale zalety nie górują nad ich wadami 😉 Większość ryb mrożonych dostępnych w naszych polskich sklepach to ryby ze sztucznych hodowli, więc z tymi zanieczyszczeniami nie jest aż tak tragicznie, ale za to posiadają one nikłe wartości odżywcze ( na czele stoi panga ).
Wniosek - nie jeść ryb, bo po co? 😛

2 x nieprawda niestety 😉
- ryby nie zastępują ani drobiu ani wieprzowiny - są dużo droższe a jednocześnie uważane za pokarm "drugiej" kategorii
- wartości odżywcze ryb w tym zawartość i przyswajalność białka oraz towarzyszących im innych substancji odżywczych (tłuszcze, minerały witaminy) też stosunek kalorii białkowych do tłuszczowych są lepsze niż w drobiu czy wieprzowinie.

Ryb nie jemy nie dla tego że są nie - zdrowe ale dla tego że to zwierzątka

RÓB SOBIE TEMPEH

OdpowiedzCytat
Wiki1240
forumowicz
20/12/2009 1:18 pm  

To samo powiedziałam mamie że nie jem ich dlatego czy są zdrowe czy nie ale dlatego że one kiedyś żyły i czuły ból jak je zabijano !

OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
20/12/2009 3:25 pm  

2 x nieprawda niestety 😉
- ryby nie zastępują ani drobiu ani wieprzowiny - są dużo droższe a jednocześnie uważane za pokarm "drugiej" kategorii
- wartości odżywcze ryb w tym zawartość i przyswajalność białka oraz towarzyszących im innych substancji odżywczych (tłuszcze, minerały witaminy) też stosunek kalorii białkowych do tłuszczowych są lepsze niż w drobiu czy wieprzowinie.

Produkt "drugiej kategorii"? 😮 Nie spotkałam się z takim poglądem. Często ludzie zastępują nim inne mięsa, nie są dużo droższe, nie wszyscy zresztą zwracają uwagę na cenę aż tak bardzo.
Ryby są moim zdaniem zdrowsze od mięsa, ale wiadomo, że ryb nie je się dlatego, że po prostu są istotami żywymi. W tym wątku przedstawialiśmy jednak ich właściwości odżywcze,bo taka była intencja założyciela wątku - Wiki1240 😉

OdpowiedzCytat
tinyheart
forumowicz
20/12/2009 7:34 pm  

nie jadam ryb od 5 lat a moje rozne badania sa lepsze niz byly gdy jadalam... trzeba znac sie na wegetarianizmie a wtedy jest to bardzo zdrowe zarelko

http://vegeswiat.blogspot.com/

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 2 Następny

Praca