Nie wiem czy są zdrowe, ale wiem, że większość wód jest strasznie zanieczyszczonych a ludzie bardzo często jedzą ryby z puszek, więc wsadzają do organizmów sporą dawkę aluminium 😉
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Ryby nie są potrzebne do życia ani zdrowia. Znacznie więcej zyskasz, jeśli włączysz do diety orzechy, pestki, siemię lniane i nierafinowane oleje z pierwszego tłoczenia na zimno. Zapewnią Ci one niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i dodatkowo pozwolą uniknąć syfu, o którym mówi Nantosvelta.
http://www.explosm.net/comics/random/
Ryba dobra na wszystko - Propaganda ratowania polskiej gospodarki poprzez konsumowanie polskich produktow..
Czytalem gdzies z ryby chlona zanieczyszczenia z wody w ktorej zyja i niestety sie nie oczyszczaja a poziom toksym moze byc wiekszy nawet o kilka set procent, biorac pod uwage zanieczyszczenie wody..
..wiec ryba dobra na wszystko
made in CYRK ZALEWSKI http://www.youtube.com/watch?v=7LIcLdYv8rg
Ludzie coraz częściej zastępują mięso drobiowe, wieprzowe czy inne rybami myśląc, że super zdrowo się odżywiają....Niby ryby są bogatym źródłem omega-3 ( w tym,że nie wszystkie ), ale zalety nie górują nad ich wadami 😉 Większość ryb mrożonych dostępnych w naszych polskich sklepach to ryby ze sztucznych hodowli, więc z tymi zanieczyszczeniami nie jest aż tak tragicznie, ale za to posiadają one nikłe wartości odżywcze ( na czele stoi panga ).
Wniosek - nie jeść ryb, bo po co? 😛
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Ludzie coraz częściej zastępują mięso drobiowe, wieprzowe czy inne rybami myśląc, że super zdrowo się odżywiają....Niby ryby są bogatym źródłem omega-3 ( w tym,że nie wszystkie ), ale zalety nie górują nad ich wadami 😉 Większość ryb mrożonych dostępnych w naszych polskich sklepach to ryby ze sztucznych hodowli, więc z tymi zanieczyszczeniami nie jest aż tak tragicznie, ale za to posiadają one nikłe wartości odżywcze ( na czele stoi panga ).
Wniosek - nie jeść ryb, bo po co? 😛
2 x nieprawda niestety 😉
- ryby nie zastępują ani drobiu ani wieprzowiny - są dużo droższe a jednocześnie uważane za pokarm "drugiej" kategorii
- wartości odżywcze ryb w tym zawartość i przyswajalność białka oraz towarzyszących im innych substancji odżywczych (tłuszcze, minerały witaminy) też stosunek kalorii białkowych do tłuszczowych są lepsze niż w drobiu czy wieprzowinie.
Ryb nie jemy nie dla tego że są nie - zdrowe ale dla tego że to zwierzątka
2 x nieprawda niestety 😉
- ryby nie zastępują ani drobiu ani wieprzowiny - są dużo droższe a jednocześnie uważane za pokarm "drugiej" kategorii
- wartości odżywcze ryb w tym zawartość i przyswajalność białka oraz towarzyszących im innych substancji odżywczych (tłuszcze, minerały witaminy) też stosunek kalorii białkowych do tłuszczowych są lepsze niż w drobiu czy wieprzowinie.
Produkt "drugiej kategorii"? 😮 Nie spotkałam się z takim poglądem. Często ludzie zastępują nim inne mięsa, nie są dużo droższe, nie wszyscy zresztą zwracają uwagę na cenę aż tak bardzo.
Ryby są moim zdaniem zdrowsze od mięsa, ale wiadomo, że ryb nie je się dlatego, że po prostu są istotami żywymi. W tym wątku przedstawialiśmy jednak ich właściwości odżywcze,bo taka była intencja założyciela wątku - Wiki1240 😉
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja