Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Fryzjer - produkty nieweg*  

RSS

Daiana
bywalec
27/04/2012 5:00 pm  

Cześć 😉 nie znalazłam takiego tematu więc zakładam nowy.

Chciałam was zapytać jak postępujecie gdy wybieracie się do fryzjera. W moim miasteczku jest kilku fryzjerów, byłam u tego, który cieszy się najlepszą renomą i wypytałam jakich produktów używają i - oczywiście - po napisaniu do producenta okazało się, że są niewegetariańskie. Chciałabym skrócić trochę włosy, ale na pewno będą musieli mi je umyć przed tym i nałożyć swoje odżywki i własnie tu pojawia się problem. Co robicie w takiej sytuacji? Przynosicie własne szampony czy nie zwracacie uwagi, że są nieweg* (czego ja nie byłabym w stanie zrobić, stąd ten wątek 😉 )?

OdpowiedzCytat
idalia
forumowicz
27/04/2012 7:58 pm  

Uuuu... To ciekawy temat! Nigdy by mi to do głowy nie przyszło. Oczywiście skład tego co jem zawsze czytam, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby czytać skład szamponów i odżywek... Zła Ida! Zła!

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
27/04/2012 10:29 pm  

Kiedyś, w zamierzchłych czasach, gdy jeszcze ścinałem włosy (hańba mi!) kazałem sobie to robić "na sucho". Chyba to rozwiązuje problem?

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Daiana
bywalec
27/04/2012 11:13 pm  

Rozwiązuje, jeżeli podcinasz końcówki, ale w momencie, gdy chcę sobie zafundować jakąś inną fryzurę na głowie (moje włosy są dość zniszczone i porozdwajane więc nie będzie to małe cięcie, 2cm i po strachu tylko coś większego), fryzjerka nie zrobi mi tego już 'na sucho'. Jakiś czas już zwlekam, ale muszę w końcu coś z nimi zrobić..

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
28/04/2012 3:38 am  

Faceci, czy kobiety z krótkimi włosami mają mniej problemów. Ja od 1-2 lat ciacham się sam elektryczną maszynką. Skład szamponu jeszcze nie rozkodowany do końca, więc nie wiem czy wegański (czy testowany to już w ogóle), ale mam zamiar sprawdzić białego wielbłąda czy się nada. Jeśli tak to do higieny osobistej wystarczy mydło i pasta do zębów mintperfekt - bardzo minimalistyczne podejście ;).

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
28/04/2012 9:08 pm  

Proponuję Ci golić głowę brzytwą. Wtedy problem szamponu również zostanie rozwiązany... :diablo:

Daiana, myślę że fryzjerowi nie zrobi to różnicy, jeżeli zażyczysz sobie mycie własnym szamponem.

Ja sam się strzygę, bo mi żal 10 zł. na fryzjera wydawać. A i fryzurę dzięki temu mam oryginalną. :red:

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
29/04/2012 3:38 am  

Faceci, czy kobiety z krótkimi włosami mają mniej problemów.

No nie żartuj! Od 10 lat nie widziałem fryzjera, a problemów nie mam 😛

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat

Praca