Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Odżywki ratujące czuprynę   

Strona 11 / 19 Wstecz Następny
  RSS

alternative
stały bywalec
13/09/2013 4:00 am  

na wypadanie wcierka z nasion kozieradki, opakowanie ok 2zł w aptece, starczy na wcierki na 2-3tyg. po chyba 2 dniach wypadała mi już połowa mniej włosów.

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
13/09/2013 11:31 am  

vitapil

dość dawno temu 🙂 kiedy miałam jeszcze ładnie i lśniące włosy dla poprawy ich kondycji właśnie to brałam.
Na dzień dzisiejszy załamka bo to już nie żarty co mam na głowie. A właściwie czego nie mam..

morfologia

właśnie.... odkąd ja się wybieram.
Ogólnie nie zauważyłam, żeby się coś zmieniło- oprócz tych włosów- skóra i paznokcie są ok.
Idę dzisiaj do apteki i kupię te wcierki z nasion o których mówi [b]alternative [/b] i zielsko do picia.
[i]Kikimora [/i] co do czesania- ja już ich nie czeszę bo się boję , ja tylko palcami je rozczesuje jak sa mokre i tyle. Nawet z gumki zrezygnowałam i nosze rozpuszczone.

Dzięki. 😉

OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
13/09/2013 1:52 pm  

Idę dzisiaj do apteki i kupię te wcierki z nasion o których mówi [b]alternative [/b] i zielsko do picia.
[i]Kikimora [/i] co do czesania- ja już ich nie czeszę bo się boję , ja tylko palcami je rozczesuje jak sa mokre i tyle. Nawet z gumki zrezygnowałam i nosze rozpuszczone.

Dzięki. 😉

to mielone nasiona kozieradki, trzeba zrobić sobie wcierkę z tego :p. przepisów na necie będzie dużo.
jeśli chodzi o gumki to polecam z pociętych rajstop, miekkie, delikatne, stare rajstopy mozna zużyć :p

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
13/09/2013 2:38 pm  

to mielone nasiona kozieradki, trzeba zrobić sobie wcierkę z tego :p

heheh no właśnie 🙂 nie mogłam się dogadać z babką w aptece 🙂 ale i tak nie mieli więc wzięłam herbatkę i ten vitapil...

gumki to polecam z pociętych rajstop

ciekawy pomysł 🙂

OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
13/09/2013 6:16 pm  

u mnie ostatnio też w dwóch aptekach nie było, w jednej zamówili mi na następny dzień. ale warto, efekty natychmiastowe, do tego włosy uniesione i dłużej świeże są.

na gumki do włosów to stare rajstopy trzeba pociac wzdłuż, na kawałki 3-4cm (zalezy od grubosci rajstop) i pozwijać w rulony 😀

dziś byłam u innej fryzjerki jak zawsze. włosy mam jakies troche szorstkie, pracują na l'oreal, wiec to pewnie to :/

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
13/09/2013 6:58 pm  

Jeszcze zapomniałam dodać, że od środka na włosy działa jedzonko ^^ Jedz dużo ciemnozielonych warzyw (np. szpinak, brokuły, sałata, brukselka), fasolę (nie z puszki), orzechy (np. migdały, włoskie), pestki dyni, zarodki pszenne, ciemny ryż, pieczywo razowe, dużo warzyw w innych kolorach. Przy tym warto jest ograniczyć przetworzoną żywność, np. smażone potrawy i słodycze. Ja akurat nie mam z tym problemu, bo to wszystko są produkty, które jem na co dzień.

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
13/09/2013 8:18 pm  

Do fryzjera (stałego 🙂 ) pojde za tydzień. Jak myślicie pomoże coś jak je skróce?? tak właśnie sobie wymyśliłam, że kiedy je skróce to będą "lżejsze" i może wtedy coś się poprawi. I tak jak mówisz, [i]Kikimora [/i] trzeba będzie ograniczyć puszki i smazone... Bo ogólnie ja bardzo dużo jem orzeszków itd ale też warzywa często smażone, ryż smażony i takie tam ..:) częśto smażone 😉

OdpowiedzCytat
kikimora
bywalec
14/09/2013 4:13 am  

Też czasem lubię zjeść smażone albo słodkie, ale staram się to do minimum ograniczyć. 🙂

OdpowiedzCytat
Szczurunia
bywalec
15/09/2013 12:16 am  

Skrócenie na ogólną kondycję włosów raczej znacząco nie wpłynie, ale kiedy są krótsze zawsze wydają się gęstsze, więc pewnie psychicznie poczujesz się z nimi lepiej:)
Jeśli mocno stresujesz się wypadającymi włosami to również może mieć wpływ na ich przerzedzenie się.

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
18/09/2013 11:37 pm  

Kobity, idąc na basen zabezpieczyłam włosy olejkami(migdałowy + alterra z brzozą), i olaboga, jakie mam fajne :rotfl:

Wcześniej pod czepek, wzorem włosomaniaczek nakładałam trochu odżywki, ale to powodowało pytania "co za gluta masz na czepku??"(pływam też na plecach, czepek sie zmoczył, odzywka wyłaziła 😛 ) zrezygnowałam, włos po basenie był marniuchny, wczoraj stwierdziłam, że poeksperymentuję i Wow 😀 włos po basenie, jak po całonocnym olejowaniu 😛 😉

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
21/09/2013 3:29 am  

znalazłam porównanie tangle teezer i odpowiednika, wychodzi, że to samo. leci do mnie odpowiednik za 5,53zł z ebaya z darmową wysyłką z chin :]. jak się sprawdzi zamawiam kompaktową, od 18zł w górę :]

odkryłam ostatnio biovax 3olejki, świetny i efekt trzyma się dłużej niż do najbliższego mycia.

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
25/09/2013 7:43 pm  

pachnę zupą czy czymś takim jak mam tą kozieradkę we włosach 🙂
😮

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
26/09/2013 2:03 am  

pachnę zupą czy czymś takim jak mam tą kozieradkę we włosach 🙂
😮

mnie mówili, że pachnę mięsem na grilla 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
26/09/2013 4:24 am  

a moje włosy nie trzymają zapachu kozieradki 😛

ale za to delikatnie przeproteinowałam sobie włosy, na szczęście uniknęłam całkowitej katastrofy, bo szybko się zainteresowałam :p

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
26/09/2013 12:23 pm  

Martwi mnie, że muszę je myć codziennie, bo codziennie nakładam tą "zupę' na włosy.. zastanawiam się czy codzienne mycie w moim przypadku to dobry pomysł..

mnie mówili, że pachnę mięsem na grilla

bleeee :casstet: 😉

przeproteinowałam sobie włosy,

co to znaczy ?? 🙂

OdpowiedzCytat
Strona 11 / 19 Wstecz Następny

Praca