Nie właśnie. Zaczynasz od kamyczka, potem jesteś roślinką, drzewkiem jakimś później zwierzęciem. A dopiero potem, jak jesteś już mądrym zwierzątkiem, które przeżyło wiele wcieleń, to wcielasz się w człowieka. Na tym właśnie etapie ludzie są bardzo, ale to bardzo niemądrzy. Im więcej wcieleń żyjesz jako człowiek, tym jesteś mądrzejszy. Gdyby było ,,oko za oko ząb za ząb", to byśmy byli biedni. Karma to jakieś 10 procent tego, co ty zrobiłeś. A spadanie do poziomu zwierząt za ich zabicie równałoby się drastyyyyczneemu spadowi liczebności ludzi.
Fakt, ludzie nie wcielają się w zwierzęta, ale zgodnie z teorią karmy, zwierzęta to kolejne wcielenia ludzi.
Nie wierzę w prawo karmy, ale zdarzyło mi się kiedyś stwierdzić żartobliwie, ze mój pies musi być inkarnacją jakieś ''głupiej blondynki''.
[IMG] [/IMG] Wiem, jestem okropny 🙁
Wierzę ze zwierzęta mają duszę, czują i myślą. Po prostu posiadają świadomość.
Nie wierzę w prawo karmy, gdyż dane jest nam (jak mówi biblia) tylko jedno życie a potem śmierć.
największym bohaterem jest człowiek, który zamienia wroga w przyjaciela.
zeby zaraz z tego nei rozpętała sie kolejna teologiczna wojna 😛
Wierzę, że jeżeli ty zabijesz kogoś brutalnie w przeszłości, to kiedyś i ciebie brutalnie zabiją.
Karma to jakieś 10 procent tego, co ty zrobiłeś
Aryenne możesz mi wyjaśnić co miałaś na myśli pisząc te dwa zdania niemal obok siebie?
Dodatkowo nie wiem skąd założenie ze wcielenie zwierzęcia musi być automatycznie gorsze od ludzkiego...
stay classy...
skąd założenie ze wcielenie zwierzęcia musi być automatycznie gorsze od ludzkiego...
To wynika z prawa Karmana (czyli tzw. karmy)
Tylko ciało ludzkie, jest pomostem do życia na tzw. planetach niematerialnych.
Nie wierzę w prawo karmy, gdyż dane jest nam (jak mówi biblia) tylko jedno życie a potem śmierć.
to zabawne, co piszesz, bo Świadkowie Jehowy, z tej samej Biblii wywnioskowali że dusze inkarnują... (też jestem okropny 😛 )
[edytowane 21/12/2011 przez cienkun]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja