A może mi ktoś zagwarantowac zniżkę w Osiołku za chęć oddania krwi?? Ode mnie nie chcą wziąść, bo waże mneij niż 50 kg :(( A tak kocham jedzenie w Osiołku :rotfl:
( przepraszam, ale za bardzo mnei korciło: dziecko po japońsku to kodomo, a końcówka ko, z tegp co pamiętam odnosi siędo kobiet - większość kobiet w Japonii kiedyś miała imiona zakończone na -ko)
[edytowane 30/8/2008 przez Nantosvelta]
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
powiem tak.. zajrzałam do wątku, bo Stanisław zasugerował "podrzucanie " tematu do góry 😉 i odpowiem.. "ko" to, w bardzo wolnym tłumaczeniu, "zmiękczacz" sugerujący bliskość serca do osoby, do której się odnosi.. używamy do dzieci, zwierzaczków domowych i ukochanych kobiet 😉 jeśli się nie mylę 😉
a teraz w temacie:
ZAPRASZAMY NA DNI WEGE DO KATOWIC!
(żeby sprawiedliwości stało się zadość 😉 )
[edytowane 30/8/2008 przez www.animalpastor.eu]
animalpastor/chris-tina
Ja mam jednak pecha (choć lepszy taki pech, niż inny :))
Czekałem, kiedy dzień wegetarianizmu lub coś podobnego będzie na śląsku, i zwykle mam mało dyżurów, ale dokładnie 4 września siedzę do następnego dnia w szpitalu :(. Może uda mi się wyrwać na chwilę przed dyżurem. O której dokładnie zaczynacie i gdzie ? Stawowa czy "Osiołek". Pozdrawiam
Prawdopodobnie studia zaczynam jeszcze we wrześniu, więc 4 października powinnam mieć wolny. Tak więc mam nadzieję, że zawitam swoją obecnością :rotfl:
Tylko dalej się zastanawiam skąd wziąść tą upragnioną ulgę do Osiołka 😮
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Ja zawsze chciałam oddać krew, też czymś zainspirowana 😀
1. Mam totalnie recesywną gr krwi (o RH -)
2. Chciałabym komuś w ten sposób uratować życie
3. Moj tata był honorowym dawcą, a jak byłam mała, to chciałam być taka, jak on 😀 W sumie jestem: mój przyjaceiel kiedy spowiedział, że wyglądam na młodsze i kobiece odzwierciedlenie mojego taty, czyjakoś tak :rotfl:
Jak ktoś oddaje krew i wie, że nie padnie, to wpisuję się na 1 miejsce o zniżkę do Osiołka :rotfl: (brakuje mi tyko parę kilo 😡 )
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja