Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Czy są zwierzęta których nie lubicie?  

Strona 8 / 9 Wstecz Następny
  RSS

Bellis_perennis
Famed Member
22/09/2011 6:44 pm  

Trzmiele potrafią bardzo boleśnie ugryźć :rotfl: serio.

No wiem wiem ewolucja itd ale kurna no pszczoły są takie kochane :heartpump: wiem, jestem dziwna 😛 😎

OdpowiedzCytat
vegaa
początkujący
27/09/2011 1:44 pm  

[b] Bellis_perennis [/b] ja rozumiem Twoją fascynacją pszczołami, przecież to mega mądre i oddane zwierzaki, znajomy mojego wujka ma pasiekę i jak mi czasem opowiada o tym, jak pszczoły są bystre, to aż trudno uwierzyć... Ale zgadzam się - są kochane ;).

OdpowiedzCytat
lassie
początkujący
18/10/2011 10:42 pm  

Ja trochę nie przepadam za pająkami albo osami ale jak je widzę to je zostawiam w spokoju bo po co je mam wyrzucać czy zabijać jak większość robi. Jak chce chodzić to niech sobie chodzi, mi większej krzywdy nie zrobi.

OdpowiedzCytat
kasiekkk
początkujący
20/01/2012 1:13 am  

Koty i pająki, to zwierzęta, których baardzo nie lubię 😛

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
20/01/2012 12:36 pm  

Pająki potrafię jeszcze zrozumieć, ale koty? 😮

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
20/01/2012 8:26 pm  

Ja z kociej populacji nie lubię 2 przedstawicieli, z racji na nieprzewidywalność - łasi się to to, nagle użre mnie do krwi i łasi się dalej 😮 A tak to ja kotolubna, nawet kocicę od sąsiadów wypożyczam(przychodzi ze mną do domu) co by sobie poprzytulać 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
20/01/2012 11:13 pm  

Oprócz pajątków, węży nie lubię jeszcze homo sapiens sapiens.

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
21/01/2012 12:55 pm  

homo sapiens sapiens

:question: człowiek zmęczony?? 😮 😉

OdpowiedzCytat
kasiekkk
początkujący
22/01/2012 1:14 am  

Pająki potrafię jeszcze zrozumieć, ale koty? 😮

Od dziecka nie lubię kotów nie wiem dlaczego ale jakoś nie darze ich sympatią. Czasem to się nawet boję 😛 Jak dla mnie są nieobliczalne

OdpowiedzCytat
Vegeta169
bywalec
22/01/2012 2:16 am  

Ogólnie robactwo wszelakie jakoś mnie odpycha. Dziwne, ale nawet motyle xD staram się nie zabijać, tylko przeganiać z pokoju 😀 stąd tekst mojego taty w odpowiedzi na to żeby wziął pająka z kuchni- "ten pająk jest u mnie" 😀

OdpowiedzCytat
CutthroatBitch
bywalec
22/01/2012 12:26 pm  

Od dziecka nie lubię kotów nie wiem dlaczego ale jakoś nie darze ich sympatią. Czasem to się nawet boję 😛 Jak dla mnie są nieobliczalne

A ja to rozumiem. Sama mam podobne odczucia.
Wprawdzie mieszka u mnie jeden kot, ale zamieszkał u mnie w wyniku mojego lenistwa a nie z powodu uczuć.

call me Amber

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
22/01/2012 1:55 pm  

Na discovery w programie o fobiach, pokazywali wielkiego wytatuowanego faceta, który jak widział kota, to piszczał ze strachu jak mała dziewczynka...

OdpowiedzCytat
Intria
forumowicz
23/01/2012 9:22 pm  

odczuwam pewien niepokój w trakcie spotkania z...ćmą! unikam też kontaktów z nietoperzami.

😀 😀 😀

--
Mnie [b] ćmy i motyle [/b] przerażają wtedy, gdy muszę je własnymi rękoma wydostać z pokoju. Ze strachem zbliżam się do nich, by drżącymi rękoma je złapać i jak nagle mi taki zacznie skrzydłami ruszać! Albo lepiej wtedy, gdy już trzymam go w dłoniach! No zawału idzie dostać :rotfl: Nigdzie tak szybko jak z motylem/ćmą w ręku w stronę okna nie zapier... nie biegnę 😀 😀

A jeszcze mam mieszane uczucia do [b] koników polnych [/b] , a to wszystko przez jednego, na którego jestem osobiście obrażona.
Tutaj opowiem całą historię:
nocujemy z koleżanką u jej dziadka na wsi. Nagle wpadł do pokoju taki qń polny. Przyjaciółka się boi owadów wszelkich, to woła dziadka. Dziadek go czymś 'trzepnął'. Koleżanka hepi, dziadek też, ja prawie płacz. Dziadek wychodzi, gasi światło. Szyt, szyt, skrob, szyt, psst, szyt - słyszymy. Zapalam światło. Ach, nieśmiertelny Owadzie, wielkim jesteś! W sumie jak na swój gatunek był wybitnie ogromny także wzrostem ;D Przyjaciółka zaczyna wołać dziadka, uciszam ją i mówię, że zaraz go wyniosę. Podchodzę, biorę w dłonie, a ten niewdzięcznik, cholera,
kopnął mnie! 😀
Ale tak, że nawet poczułam lekki ból czy szczypanie! 😀 Nie potrafi docenić, że to mi zawdzięcza życie... Brzydal jeden :D:D

OdpowiedzCytat
motylek8725
bywalec
23/01/2012 11:30 pm  

Intria, jak możesz, motyle są przecież takimi pieknymi stworzeniami 😀 Tak, wiem, wiem, każdy ma swoje strachy. Ja na przykład kocham motyle, ale dzienne 😛 Nocnych czyli ciem troszkę się boję, mam na myśli te duże z wielkimi głowami bleeee 😮 No i oczywiście umieram ze strachu przed wszelkim robactwem typu jakieś karaluchy, pająki, latające dziwadła, skakające, pływające 😮 Biedne stworzonka, co one mogą za to, że są takie przerażające :rotfl:
Z owadów oprócz motylków nie boję się tylko much i mrówek 😛
A ze zwierząt hmmmm boję się wielu gatunków, normalne, ale żeby nie lubieć to nieee..No dobra, szczury mnie trochę odpychają bo maja takie długie ogony przypominające glizdy i kojarzą mi się z krwiożerczymi potworami 😀
Aaaaa i troszkę obawiam się sów, mimo, że zachwycam się ich pięknem 😀

OdpowiedzCytat
Intria
forumowicz
24/01/2012 12:28 am  

Motylek - lubię motyle i ćmy, i qnie polne, ale kiedy muszę ja łapać, to czuję ogromny strach 😀 Pająki są piękne. Lubię takie podziwiać i uśmiechać się do nich z wzajemnością 🙂
A szczury? Szczury są piękne.

OdpowiedzCytat
Strona 8 / 9 Wstecz Następny

Praca