Od jakiegoś czasu mam chomika 😀 Nazwałam go Walduś 😉 najpierw chciano na nim eksperymentować ale okazało się, że ten gatunek się nie nadaje więc został chomikiem karmowym dla węża, właściwie to nie został bo jest u mnie jako chomik do towarzystwa. Oswajam go ale zdziczałe to bydle 😉 i złośliwe 😀 jak ktoś chce zobaczyć foto to wrzuciłam do galerii 😀
A pies jest jak zwykle zazdrosny 😉
i złośliwe 😀
jak to często u chomików bywa 😀
Z tego powodu nigdy nie popieram pomysłu kupna chomika jako zwierzątka uczącego dziecka odpowiedzialności , bo z chomików bardzo często są stetryczali indywidualiści 😉 i strony mogą odczuć tę niezgodność charakterów 😛
Jako przedszkolak miałam czarno-białego chomika syryjskiego imieniem Chrumek - pamiętam jak wczepił się mojej babci zębiskami w palec(chciała pogłaskać śpiącą kuleczkę) i wisiał tak niczym pitbull na gryzaku 😉 czym zaskarbił sobie sympatię mojego taty który stwierdził, że zna sie zwierzak na teściowych...
Białowieska się Puszcza.
Wiecie jaki mam sprytny narybek?
Osłabionego welona przełożyłam do kotnika typu klatka na samicę(czyli z kilkumilimetrowym przestrzałem między szczebelkami, tak że narybek przepłynie), po jakimś czasie patrzę a w kotniku roi się od gupiczych przecinków! 😮 Same znalazły azyl i uczyniły z kotnika bazę wypadową: wypływają na spacery a gdy jakaś ryba ruszy w ich kierunku, to one sru! do kotnika.
Miałam już nie pozwalać na rozwój dalszych pokoleń gupików(mamusia i ciotki się z nimi rozprawiały), ale te mnie tak ujęły sprytem, że póki się mieszczą to im ten kotnik zostawię...
Białowieska się Puszcza.
Tak jak poprzednicy kocham wszystkie zwierzęta na Ziemi 😉 W domu mam mojego sznaucera, który jest w zasadzie moim najlepszym przyjacielem, dostałam go na I komunę św. Wszystkie dzieci dostawały komputery, laptopy czy rowery a ja wymarzonego psiaka 🙂 Oprócz psa, mam kotke, przygarniętą 10 lat temu z ulicy w środku zimy (a właściwie to sie sama przygarnęła bo weszła do samochodu mojego taty, tak w pobliże silnika - nie wiem jakim cudem no, ale było jej ciepło przynajmniej) i świnkę morską oraz rybki 😛 .
to w jednej tonacji kolorystycznej
i jak ładnie im na różowym, no nie? 😛
Gizmorr jest bardzo kotolubny, ale gdy koty się do niego przytulają to się odsuwa. Normalnie w czasie wizyt po przywitaniu się pies śpi na jednym końcu wersalki, kot na drugim,a dzisiaj chyba Gizmę skusił polarek jako poduszka bo klapną bliżej i musiałam to uwiecznić 😀
To jest jakaś konkretna rasa psa?
to tibby- spaniel tybetański 🙂
[edytowane 27/11/2011 przez Fatty]
Białowieska się Puszcza.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja