Wielorasowa Kora, zwana też Korczakiem, najbliżej jej do owczarka niemieckiego. Ale jest dość mała (około 35 kilo), bo miała straszne niemowlęctwo. Dotarła do nas z taaaaaką krzywicą! Trochę ją wyprostowaliśmy dzięki witaminkom. A przybyła do nas ze schroniska i każdego dnia okazuje nam swoją wdzięczność! Ma 3 lata.
Tak, zapędziłam się, ale Korczak nie mieszka ze mną (ja mieszkam w klitce i nie mam miejsca), tylko w ogromnym domu z ogrodem moich rodziców. Ale uważam ją za swoją, bo to ja ją do tego domu sprowadziłam:)
Oto ona: http://www.wegetarianie.pl/MeG-showpic-pid-694-orderby-dateD.html
[edytowane 16/10/2006 od kamma]
podskoczyć i nie trafić w ziemię
Pies a raczej suka o dumnie brzmiącym imieniu AZA które jak sie pewnie domyślacie jest damską formą od imienia azor
Koszatniczkę DIEGO która jest samiczka a w sklepie powiedziano ze to samiec, jednak kiedy sprawdziłem płeć po powrocie do domu to się wydały nie prawidłowości
Patyczaki indyjskie(11) Patyczaki rogate(6) i Straszyk a raczej Straszyczka kolczasta o imieniu WERONIKA
12 jaj straszyków rogatych i 10 jaj straszyków gwadelupskich właśnie się inkubuje 😎
Mam kota Magika i królika Puszka. Ale i wiele innych zwierząt kocham. Bywam w schroniskach, daje pieniądze i inne rzeczy potrzebne tam. Kocham wszystkie zwierzęta, od małej myszki po żyrafę i słonia. Bo niby czemu miałabym ich nie kochać?? Przecież nic mi nie zrobiły, a wręcz przeciwnie. One robią mi mniej złego niż ja i moja rodzina im.
Ukochanego psa Czarka(ze mną w avatarze) musiałam pożegnać 3.06.07... Tęsknię bardzo 🙁
W lutym straciłam też moje 2 szczurzyska Fabio i Ikona.
Obecnie sa ze mną kanarek Gwizdek(ponad 9-cio latek) i spaniel tybetański Gizmo. Nie ma między nim a mną takiego porozumienia jakie było z Czaruchem, ale mimo to lubię drania. Tak drania, bo to taki cwany manipulator jest.
Białowieska się Puszcza.
Ja też miałam cocer spaniela angielskiego 🙂 Rodzice kupili go jako szczeniaczka, gdy ja miałam 2 latka i żył z nami 17 lat! Był niesamowitym łobuzem i nazywał się....Fati.
Teraz mam mojego kochanego psiaka - owczarka niemieckiego, który ma już 13 lat i na imię mu Nero. Mam go od szczeniaka i strasznie mocno go kocham. Jest bardzo mądry, dużo czasu poświęciłam na jego wychowanie. Niestety choruje na serce i wet nie daje mu już dużo czasu 🙁 Mam jeszcze kota Kacperka. 10-cio letni dachowiec, biały z czarnymi dodatkami. Zwierzaki żyją w zgodzie, nawet śpią razem.
ja mam kanarka i świnkę morską, można powiedzieć oprócz mnie jest jeszcze dwoje wegan w domu 😉 Kluska-świnka morska, jej foto jest w galerii i kanarek Karol 🙂
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Ja mam 4 letniego Yorka, wabi się Pepsi 😛 Jest to piesek, mama suczki nie chciała, bo miała tam jakieś "ale" 🙂 Zresztą nieważne, Pepsi jest najukochańszą psinką, kupiliśmy go w sklepie zoologicznym 🙁 pochodził z jakiejś okropnej hodowli, miał zaledwie 2 miesiące a był tak strasznie wychudzony, zaniedbany i schorowany, że najchętniej to bym udusiła właściciela hodowli! :mad2: A teraz to zdrowy piesek z charakterkiem, który jest wiecznie głodny 🙂
Kass
Ja nie mam żadnego stałego zwierzęcia pod swoją opieką. Dużo pająków chodzi mi po mieszkaniach ale nie są przeze mnie mile widziane bo robią mi dodatkowe wiszące anteny w pomieszczeniach.
W okół domu chodzi też dużo kotów. Nieraz wchodzą mi do mieszkania ale nie znajdują w nim nic ciekawego i sobie idą. One zawsze chodzą swoimi drogami. 😎
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Kass,to nie nazywa sie hodowla tylko romnażalnia.To to samo,co sprzedawanie psów na bazarach i giełdach i nabijanie ludzi w butelkę,że pis jest rasowy.O wiele lepiej kupić pieska z rodowodem lub wziąć ze schroniska,żeby nie nabijac kieszeni pseudohodowcom.
A tu historia mojej ukochanej jamnisi,która była jedynym psem tak mi oddanym,wiernym i posłusznym.Szkoda,że zyła tak krótko...:(
www.peti.fotolog.pl
Grunt to mieć marzenie =)
Pozytywne szkolenie psów,zapraszam =)
natiimar@gmail.com
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja