Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Szczurki lesbijki???  

RSS

Kretka
bywalec
25/08/2007 3:43 pm  

Kochani!
Mam pytanie.
Jestem szczęśliwą współlokatorką 😉 dwóch szczurów, a właściwie szczurek, bo to dziewczyny, siostry. Z początku nie byliśmy pewni, czy to rzeczywiście dwie one, ale teraz mają już kilka miesięcy i bez wątpienia to kobitki.
No i wczoraj zaobserwowałam ze zdumieniem, że jedna z nich włazi i wykonuje takie ruchy, jakby próbowała kopulować. Na początku nie byłam pewna, ale przyjrzałam się i już jestem 😮
Że seks kazirodczy jest wśród gryzoni normą, to wiedziałam. Ale homoseksualizm? Czy to całkiem normalne? Dlaczego one to robią? Czy teraz ta "zapładniana" może mieć ciążę urojoną?
Jeśli ktoś wie, będę wdzięczna za odpowiedź. Ogromnie mnie to zaintrygowało.

OdpowiedzCytat
Lilith81
bywalec
25/08/2007 4:27 pm  

🙂 🙂
Człowiek jest jedynym zwierzęciem, który uznaje homoseksualizm za wynaturzenie. W istocie zachowania homoseksualne są u zwierząt dość powszechne, szacuje się że występują u około 500 gatunków. Nie ma się więc czym niepokoić. 🙂 Pozdrawiam.

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
25/08/2007 6:27 pm  

Chyba z braku samca takie zachowania są między nimi. Suczki też tak robią, pieska mojej siostry mimo wysterylizowania czasem kopuluje z poduszką 😛

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Kretka
bywalec
25/08/2007 8:10 pm  

He, he. No ja akurat homoseksualizmu nie uwazam za wynaturzenie 😛 ale nie wiedziałam, że u zwierząt też jest on powszechny... Skoro tak, to spoko 🙂

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
25/08/2007 9:34 pm  

U szczurów taka kopulacja to podkreślanie swojej dominacji nad drugim osobnikiem- nie ma się czym martwić,żadnej urojki nie będzie.

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Koniara
stały bywalec
25/08/2007 11:25 pm  

nie wiem jak szczury:Dale moj ociec ma psa szczeniaka i wiem ze czasami jak przyjedzie ciotka ze swoim 6-letnim psem no to one razem ten tego :x:-) znaczy ten starszy to wiadomo co chce, ale ten młodszy myslize to zabawa;/ normalnie psy geje.

wstyd!

Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
26/08/2007 12:00 am  

Mój pies też ma takie zapędy- ale mam nadzieję ,że z tego wyrośnie, bo coraz mniej psów chce się z nim bawić 😛 Taka kopulacja i w przypadku psów może być sposobem na zdominowanie, ale akuratnie u mojego póki co to jest burza hormonów, bo w końcu pojawiły mu się 'jajka'(a ma 7 miesięcy panicz) 😛 , a już się bałam,że wnętrem jest 😉

A moje szczurzyska, jaki wstyd! Że czasem Fabik dopadnie Ikona(Fabcio jest boss, i tylko on ma takie zachcianki), to im wybaczę, ale że to seks kazirodczy(bo to szczurkowie braciszkowie) to ciężko mi znieść. 😮 😛 Żartuję oczywiście :rotfl:

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
28/08/2007 9:33 pm  

Jaki wstyd?
Homo- czy bi-seksualizm to coś normalnego. Jeżeli ktoś tak nie uważa, to ja uważam że powinien się leczyć.
Homofobia do domu! 😛

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Kretka
bywalec
28/08/2007 10:58 pm  

To nie o tym temat niby i nikt tu z homofobią prawdziwą nie wyszedł, ale zgadzam się z Nantosveltą: Homofobia do domu:-)

OdpowiedzCytat
Nantosvelta
forumowy expert
28/08/2007 11:05 pm  

😀

W sumie w połowie na temat... 😛

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
e-anandas
bywalec
29/08/2007 1:23 am  

Wolny swiat wiec kazdemu wolno to na co ma ochote 🙂 Widzialem wiele zwierzat ktore to robily np: krowy, konie, kroliki, psy a najlepsze byly zyrafy 🙂 Skoro to jest takie powszechne to musi byc normalne a moze naturalne 🙂

Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....

OdpowiedzCytat
velvet
bywalec
31/08/2007 11:51 am  

😀

velvet

OdpowiedzCytat
kitten
początkujący
04/09/2007 2:18 am  

nic złego dziewczynom nie będzie jest to normalne u szczurów, jak samica ma rujke i się ją dotknie / pogłaszcze to się wygina w łuk i często trzęsie uszkami, nic groźnego ciązy urojonej też z tego nie będzie

pozdrawiam

OdpowiedzCytat
~*mikrokosmos*~
bywalec
08/10/2007 1:59 am  

Hm, to prawda, tylko człowiek uznaje homoseksualizm za zboczenie. Ale takie praktyki nie zawsze muszą mieć charakter seksualny. Może to być demonstracja dominacji u psów i małp, albo chęć rozweselenia towarzysza... tak na przykład robiły słonice, kiedy chciały dodać sił umierającej matce.

OdpowiedzCytat

Praca