Nie wiem co zrobić ....ostatnio koło mojego domu w parku grupka dzieci łowią ryby w stawku bez pozwolenia , gdy je złowią rzucają je na ziemie i je bardzo męczą 🙁 ...czyli - szucają w nie kamieniami ,skaczą po nich ,uderzają o kamienie poprostu je roztrzaskują ... .Oni nawet nie mają karty wędkarskiej . Zwróciłam im uwage i powiedzialam , że zadzwonie na straz miejską ,ale oni zaczeli mnie przezywać i mi grozili . Nie wiem co zrobic .... bardzo szkoda mi tych rybek ,zadzwonila bym na straż miejską ,ale nie wiem czy 13 latka może zgłaszać takie sprawy i czy się nie będą ze mnie śmiać .
To nie Ty masz się ich bać, ale oni Ciebie. Myślę, że dzieci stać na zabawę w innym miejscu, w inny sposób. Co szkodzi znowu zwrócić im uwagę, chyba nie są to groźni przestępcy, a tylko kilkulatki bez pomysłu na zajęcia? Właśnie, ile lat mają?
Zgłoś, jeśli nic innego nie uda się zrobić.... Jednak licz się z tym, że nie zawsze takie zgłoszenia straż miejska rozpatruje pozytywnie i zaczyna działać.
Życzę powodzenia i daj znać jak poszło
Jest tam takie małe dziecko ma z 9-8 lat i starsi w wieku 12 lat . Powiedziałam o tym mamie i ona powiedziala ,ze nie mam dzwonic bo narobię tyko Kłopotów :/ . Znam dorosłych którzy kochają zwierzeta i postaram sie z nimi skontaktować jak najszybciej .A jesli jeszcze raz zobaczę ,ze to robia to zadzwonie z straz . Jak na razie mam z tymi dziećmi kontakt przez internet.
Oprócz straży miejskiej mozna powiadomic sąd rodzinny oraz prokuratora... (wskazana tu pomoc dorosłego).
Dlaczego o tym piszę, bo jeśli ktos zneca się nad zwierzakiem to i w domu ktos daje im taki pzrykład, najczesciej znecajac sie nad dzieckiem i rodziną!
takie sytuacje warto nagrywac na kamerze, jak mamy, gdyz nawet opublikowanie w internecie wiele daje...
w naszym spoleczenstwie ryby sa jeszcze gozrej traktowane niz zwierzeta naziemne i latajace...
Ludzie i zwierzęta mają duszę
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja