Ten tekst skopiowałam z profilu Exkalibur koń ocalony http://nasza-klasa.pl/profile/23311175/gallery
Adresy do Burmistrza Bodzentyna, Przewodniczącego Rady Miejskiej w Bodzentynie oraz do Wojewody Świętokrzyskiego:
Burmistrz Stanisław Marek Krak
ul. Suchedniowska 3
26-010 Bodzentyn
(041) 31-15-010
bodzentyn@post.pl
Przewodniczący Rady Miejskiej w Bodzentynie
mgr Zdzisław Łapka
bodzentyn@post.pl
Wojewoda-Włodzimierz Wójcik
sekretariat: pok. 123, bud. A
al. IX Wieków Kielc 3, 25-516 Kielce
tel.: +48 (41) 344 29 56, 342 11 15
fax: +48 (41) 344 48 32
e-mail: wojewoda@kielce.uw.gov.pl
Wysyłajcie maile ze swoimi sprzeciwami pod wskazane wyżej adresy. To nic nie kosztuje, a wspólnymi siłami możemy coś zdziałać ...
Poniżej jest propozycja protestu, który możecie wysłać pod wskazane wyżej adresy (ze strony Przystani Ocalenie). Możecie także napisać swój własny sprzeciw ...
Szanowny Panie X
Ja niżej podpisana/y protestuję przeciwko bestialskiemu traktowaniu zwierząt na targowisku w Bodzentynie. Jestem wstrząśnięta/y i zbulwersowana/y informacjami o niehumanitarnym oraz niezgodnym z prawem obchodzeniu się ze zwierzętami, o makabrycznych praktykach, które temu towarzyszą, o braku jakichkolwiek działań w celu zapobiegania takim sytuacjom oraz ścigania winnych. Są to okrutne wykroczenia powodujące niepotrzebne, dodatkowe cierpienia zwierząt. Niniejszym domagamy się natychmiastowego zamknięcia targowiska, bądź podjęcia natychmiastowych działań, których efektem będzie ukaranie osób odpowiedzialnych za znęcanie się nad zwierzętami oraz natychmiastowa poprawa warunków skupu zwierząt i przestrzeganie praw zwierząt zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem (Ustawa o ochronie zwierząt Dz.U.97.111.7240). Ponieważ targowisko jest prowadzone przez gminę, nie może tam dochodzić do bezkarnego łamania prawa, zarówno przez pracowników jak i handlarzy.
Imię i nazwisko, adres, lub nr PESEL.
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
Ciężko jest w tym kierunku działać. Wegetarian jest wciąż mało. Tym bardziej,że wiele osób kieruje się zasadą "Ja się nie mieszam w nic. Pilnuję swego nosa itp ";/
To jest bardzo smutne,tragiczne......Wiele jest tu uczuć, które towarzysza temu tematowi.
Nie dociera do nich najgłośniejszy fakt,że one czują ból 🙁
------------------------------
"Wydaje nam się wprost niewiarygodne, że greccy filozofowie, którzy tak wnikliwie analizowali problemy dobra i zła, nie dostrzegali tego nigdy, jak niemoralnym systemem jest niewolnictwo. Może za następne trzy tysiące lat równie niewiarygodne wyda się to, że do naszej wyobraźni nie dociera moralny aspekt ciemiężenia i udręki zwierząt."
brigid brophy
Moim przestępstwem jest osądzanie ludzi nie po tym jak wyglądają, lecz po tym, co mówią i myślą. Moim przestępstwem jest to, że jestem bardziej bystra od ciebie - nigdy mi tego nie wybaczysz.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja