Wiele karm dla zwierząt, nawet określanych mianem naturalnych, zawiera w sobie odpadki, które nie nadają się do spożycia przez ludzi, jednak zostały uznane za odpowiednie dla zwierząt. Moze to oznaczać dzioby, pazury, pióra, kopyta, włosy...i kości. Firmy przetwórcze kupują i przetwarzają rocznie 50 milionów ton odpadków, pod którą to nazwą kryją się zwierzęta zabite na drogach, przemielone zmienione chorobowo części ciała zwierząt czy odchody, które stają się skadnikiem karm dla zwierząt (...)w ciągu ostatnich lat udowodniono, że kupują ciała psów i kotów, które zostały uspione przy użyciu silnie toksycznych środków chemicznych. Trafiają one do karmy wraz z obrożami i tabliczkami z imieniem
Przecież to wszystko jest w normalnych parówkach i konserwach "dla ludzi" 🙂
zgadza się tru, ale my dbamy o naszą dietę, więc i powinniśmy dbać i o naszych pupilów 😉 ja sama nie mam żadnego zwierzaka, ale nie sądzę aby była jakaś potrzeba kupowania takich drogich karm!!! nasze pieski kiedy są na spacerze nieraz zjedzą jakieś już rozkładające się zwierzątko. Im to na pewno jakoś strasznie nie zaszkodzi tylko, ze nie warto wspierać takich firm jak te w.w i według mnie tu leży problem
Co do whiskasa kiedys slyszlam ze dodaja do niego jakies substancje uzalezniajace... Rozmawialam z moimi znajomymi i ich zwierzeta tez dziwnie regauja na whiskasa wrecz dostaja jakies korby, nie daja spokoju poki nie nalozy im sie do miski... nie dam juz mojemu kotu tego swinstwa. slyszlam ze najlepsze sa karmy hillsa
kiedys mialam kotka i wyczytalam, ze kloty sa wylacznie miesozerne ale moj z wielka przyjemnoscia chleptal mleko a woda gardzil. natomast z uwielbieniem jadal szprotki. nie wiem jak jest teraz ale szprotki to chyba dosc tanie jedzenie dla kotow.
Szprotki to tanie jedzenie ale muszą być surowe a te trudniej dostać.Po sklepach widac tylko wędzone a one zawierają sól.
http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144
tak tunczyk napewno jest tani ale przy polowie tunczyka gina delfiny a pozatym napewno nie mozna karmic zwierzat puszkami z tunczyka jesli chcecie w miare zdrowo karmic swoje zwierzaczki to nawet lepiej by bylotak jak dawniej je karmic i jesli macie watpliwosci to prosze sobie przypomniec zapach ze sklepu zoo
wegadzia
z surowymi rybami warto uwazac,ze wzgledu na pasozyty
co do tunczyka to coraz czeasciej jest polawiany bez szkody dla delfinow-zwykle jest to zaznaczone wtedy na opakowaniu,takze na karmach dla zwierzat.Wprawdzie troche to absurdalnie brzmi,bo o tunczyki z kolei nikt sie nie troszczy..no ale zawsze to mniejsze zlo wybrac produkt przyjazny chociaz delfinom...
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja