Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

co kryje się w karmach dla psów i kotów  

Strona 2 / 2 Wstecz
  RSS

fafik
bywalec
16/10/2008 10:55 pm  

http://www.youtube.com/watch?v=Yw0frqCfL-U

tutaj filmik. o testowaniu karmy.

OdpowiedzCytat
tru
 tru
stały bywalec
17/10/2008 1:09 am  

Wiele karm dla zwierząt, nawet określanych mianem naturalnych, zawiera w sobie odpadki, które nie nadają się do spożycia przez ludzi, jednak zostały uznane za odpowiednie dla zwierząt. Moze to oznaczać dzioby, pazury, pióra, kopyta, włosy...i kości. Firmy przetwórcze kupują i przetwarzają rocznie 50 milionów ton odpadków, pod którą to nazwą kryją się zwierzęta zabite na drogach, przemielone zmienione chorobowo części ciała zwierząt czy odchody, które stają się skadnikiem karm dla zwierząt (...)w ciągu ostatnich lat udowodniono, że kupują ciała psów i kotów, które zostały uspione przy użyciu silnie toksycznych środków chemicznych. Trafiają one do karmy wraz z obrożami i tabliczkami z imieniem

Przecież to wszystko jest w normalnych parówkach i konserwach "dla ludzi" 🙂

OdpowiedzCytat
Kozia666
początkujący
21/10/2008 1:18 am  

zgadza się tru, ale my dbamy o naszą dietę, więc i powinniśmy dbać i o naszych pupilów 😉 ja sama nie mam żadnego zwierzaka, ale nie sądzę aby była jakaś potrzeba kupowania takich drogich karm!!! nasze pieski kiedy są na spacerze nieraz zjedzą jakieś już rozkładające się zwierzątko. Im to na pewno jakoś strasznie nie zaszkodzi tylko, ze nie warto wspierać takich firm jak te w.w i według mnie tu leży problem

OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
21/10/2008 1:38 am  

Nie raz nie ma wyjścia,kiedy sie ma poważnie chorego zwierzaka.Ja przeważnie gotuję ale czasami już nie mam siły chodzić do masarni więc w zapasie zawsze mam karmę royal dla diabetyków i od czasu do czsu daję,

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144

OdpowiedzCytat
Anonim
bywalec
21/10/2008 2:07 pm  

Matko i corko, fafik straszny ten film, jak mi tych zwierzat szkoda!!

OdpowiedzCytat
Jadziulina
początkujący
21/10/2008 6:11 pm  

Co do whiskasa kiedys slyszlam ze dodaja do niego jakies substancje uzalezniajace... Rozmawialam z moimi znajomymi i ich zwierzeta tez dziwnie regauja na whiskasa wrecz dostaja jakies korby, nie daja spokoju poki nie nalozy im sie do miski... nie dam juz mojemu kotu tego swinstwa. slyszlam ze najlepsze sa karmy hillsa

OdpowiedzCytat
fantagiro
forumowicz
31/10/2008 12:21 pm  

kiedys mialam kotka i wyczytalam, ze kloty sa wylacznie miesozerne ale moj z wielka przyjemnoscia chleptal mleko a woda gardzil. natomast z uwielbieniem jadal szprotki. nie wiem jak jest teraz ale szprotki to chyba dosc tanie jedzenie dla kotow.

OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
31/10/2008 12:37 pm  

kiedys mialam kotka i wyczytalam, ze kloty sa wylacznie miesozerne ale moj z wielka przyjemnoscia chleptal mleko a woda gardzil. natomast z uwielbieniem jadal szprotki. nie wiem jak jest teraz ale szprotki to chyba dosc tanie jedzenie dla kotow.

Szprotki to tanie jedzenie ale muszą być surowe a te trudniej dostać.Po sklepach widac tylko wędzone a one zawierają sól.

OdpowiedzCytat
fantagiro
forumowicz
31/10/2008 3:24 pm  

moj kot chetnie jeszcze jadal tunczyka z puszki, takiego taniego, bardzo rozdrobnionego. zdaje sie, ze to bez soli. no i jest bardzo tani w supermarketach.

OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
31/10/2008 3:50 pm  

Wszystkie koty uwielbiają ryby surowe i można je nimi karmić.

OdpowiedzCytat
wegadzia
początkujący
14/11/2008 5:46 pm  

tak tunczyk napewno jest tani ale przy polowie tunczyka gina delfiny a pozatym napewno nie mozna karmic zwierzat puszkami z tunczyka jesli chcecie w miare zdrowo karmic swoje zwierzaczki to nawet lepiej by bylotak jak dawniej je karmic i jesli macie watpliwosci to prosze sobie przypomniec zapach ze sklepu zoo

wegadzia

OdpowiedzCytat
Alispo
bywalec
20/11/2008 2:23 pm  

z surowymi rybami warto uwazac,ze wzgledu na pasozyty
co do tunczyka to coraz czeasciej jest polawiany bez szkody dla delfinow-zwykle jest to zaznaczone wtedy na opakowaniu,takze na karmach dla zwierzat.Wprawdzie troche to absurdalnie brzmi,bo o tunczyki z kolei nikt sie nie troszczy..no ale zawsze to mniejsze zlo wybrac produkt przyjazny chociaz delfinom...

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2 Wstecz

Praca