Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

O.O  

RSS

muflon
świeżaczek
17/04/2006 4:43 am  

http://www.terrarium.com.pl/forum/viewtopic.php?t=74674

O mój Boże @__@ głupota ludzka nie zna granic...

OdpowiedzCytat
Maze
 Maze
stały bywalec
17/04/2006 12:42 pm  

Hmm, a co ze słodkimi pieseczkami karmionymi mięsną karmą ... w jaki sposób żyją i są uśmiercane zwierzęta, z których powstaje ta karma?

Dlatego nie kupiłam sobie psa.
Dlatego jeśli będzie mnie stać, będę wspierać finansowo akcje sterylizacji psów (i kotów).
Dlatego jeśli już bym trzymała psa, jadłby wege karmę, i tyle.

A w ogóle po kiego trzymać węże w domu?

OdpowiedzCytat
Ama
 Ama
bywalec
17/04/2006 1:05 pm  

witam... zgadzam się 100% głupota ludzka nie ma granic... ;/

OdpowiedzCytat
frida19
forumowicz
17/04/2006 3:02 pm  

O tym, co jedzą węże wiedziałam.
Ale o tym, w jaki SPOSÓB rozmawiają o uśmiercaniu gryzoni nie miałam pojęcia. Czy oni tylko węża uważają za zwierzę godne uwagi?
Humanitarne uśmiercanie, też mi coś.... 😡

OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
17/04/2006 5:55 pm  

"Całe szczęście", że teraz podobno trzeba mieć poważne pozwolenia na trzymanie takich zwierząt, przynajmniej tych jadowitych. A poza tym... Cóż... Brak mi słów, co do zachowania takich ludzi.

OdpowiedzCytat
Zarathos
bywalec
17/04/2006 7:04 pm  

Przeczytalem i nie kapuje o co chodzi. Ktos tam poprosil o rade jak w miare bezbolesnie i bezstresowo zabic jedzenie dla weza. I ok. Chyba ze uwazacie, ze nie powinien zabijac tylko dawac do pozarcia zywcem. Taki boa wtrzachnie oseska na raz, nazwet dusic nie bedzie. I co - trawiony zywcem? A moze maja mu sie rozpuscic wnetrznosci od ugryzienia jadowitego pajaka?

Ciut wyobrazni, kochani.

"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego

OdpowiedzCytat
sieklik
bywalec
17/04/2006 10:46 pm  

niestety weze tak jedza i nie mozna im dawac samych roslin... nic sie na to nie poradzi 🙁

je vise ma devise cherche la terre promise, ton tv en colour mais vie est grise

OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
18/04/2006 12:21 am  

Ktos tam poprosil o rade jak w miare bezbolesnie i bezstresowo zabic jedzenie dla weza.

No własnie. Uważasz, ze zamrażanie żywcem w zamrażarce jest całkowicie "bezbolesne" i "bezstresowe"? Mogłabym się nie zgodzić, bo nigdy w zamrażarce nie siedziałam...Ale podejrzewam, że zatrzymanie akcji serca w czasie dreszczy, które miotają ciałem, żeby je ogrzać, zbyt bezstresowe np. nie jest.

OdpowiedzCytat
kadra
bywalec
18/04/2006 3:28 pm  

nie mi oceniac czy to dobre czy nie zabijac dla pożywienie dla węża (nie wiem jak to jest być trawiony żywcem)... ale po kilku tamteejszych postach mnie zemdliło :casstet:

OdpowiedzCytat
Patka
rozmówca
18/04/2006 7:05 pm  

Przeczytalem i nie kapuje o co chodzi. Ktos tam poprosil o rade jak w miare bezbolesnie i bezstresowo zabic jedzenie dla weza. I ok. Chyba ze uwazacie, ze nie powinien zabijac tylko dawac do pozarcia zywcem. Taki boa wtrzachnie oseska na raz, nazwet dusic nie bedzie. I co - trawiony zywcem? A moze maja mu sie rozpuscic wnetrznosci od ugryzienia jadowitego pajaka?

Ciut wyobrazni, kochani.

Zabijanie nazywasz ok? No właśnie "ciut wyobraźni". Nikt nikogo nie zmusza do trzymania węży w domu i zabijania dla niego innych zwierząt. Czy w przyrodzie węże zjadają nie żywe zwierzęta-nie. Każde Zwierze czuje ból !!

OdpowiedzCytat
BASIOŁEK:*
rozmówca
20/04/2006 1:01 am  

niestety weze tak jedza i nie mozna im dawac samych roslin... nic sie na to nie poradzi 🙁

moja kolezanka ma węza i z tego co wiem i widziałam to karmi sie je ŻYWMI myszami,szczurami,chomikami a nawet świnkami morskimi!!! 😡

OdpowiedzCytat
sunnylion
bywalec
30/04/2006 8:09 pm  

no i wlasnie dlatego nie moge miec weza...

nie moglabym go karmic tymi biednymi, bezbronnymi myszami i ich dziecmi.
a poza tym czy to jest ok trzymac dzikie zwierze w ciasnym terrarium po to tylko, zeby miec na co popartzec i pochwalic sie przed znajomymi...
przeciez waz nie nadaje sie na "przyjaciela czlowieka", bo jaki z nim kontakt?
zaden...on tylko mysli o tym,zeby polkanac cos co jest stalocieplnego.

mimo to uwielbiam weze, a szczegolnie te podrosniete boa 😀

w ogole wszystkie gady.

kiedys chcialam tez miec tez legwana...ale trzymanie go w domu tez nie byloby fair wobec niego.
poza tym lepiej nie wspierac handlu (legalnego czy nielegalnego) zwierzetami.

a te posty dotycz. " humanitarnego przerywania rdzenia kregowego oseskow" to tylko przykro mi sie zrobilo 🙁

po prostu trzeba sie troche pohamowac...w koncu jestesmy istotami myslacymi wiec trzeba sobie zdawac sprawe,ze nie musimy koniecznie miec wszystkiego co nam sie podoba
;D

[edytowane 30/4/2006 od sunnylion]

VEGE - REGGAE POWER 4 EVER 🙂

OdpowiedzCytat

Praca