Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Głodził psy trzymając je w dole  

RSS

dolorez
rozmówca
12/07/2006 5:28 pm  

W jaki sposób byście ukarali sprawcę poniższego czynu??
Czy uważacie, że kara, która mu grozi jest wystarczająca, raczej zbyt niska, a może zbyt duża :question:

Głodził psy trzymając je w dole
Wykopał dół na prywatnej posesji, wsadził do niego sukę z czterema szczeniętami i zostawił je bez jedzenia i wody. 43-letni Paweł P. z Krakowa został za to oskarżony o znęcanie się nad zwierzętami ze szczególnym okrucieństwem.

Sąsiedzi zgłosili nam, że psy są wycieńczone. Na miejscu okazało się, że suka mix bernardyn ma wyłysiały z wycieńczenia grzbiet - mówi Bogusława Marcinkowska, rzeczniczka prasowa Prokuratury Okręgowej w Krakowie. Szczeniaki były wygłodzone i brudne - dodaje.

Weterynarz, który zbadał psy, stwierdził, że takie spustoszenia w organizmie zwierząt musiała zrobić co najmniej dwumiesięczna głodówka.

Mężczyzna nie przyznał się do winy, odmówił też składania zeznań. Grozi mu grzywna do 72 tys. zł, do dwóch lat więzienia lub nawiązka na organizacje ochrony zwierząt. Po intensywnej kuracji pieski udało się odratować. Cała piątka jest już zdrowa, trafiła do rodziny zastępczej.

http://www.wegetarianie.pl/Article1109.html

[edytowane 12/7/2006 od dolorez]

OdpowiedzCytat
daffnia
bywalec
12/07/2006 5:45 pm  

Grozi mu grzywna do 72 tys. zł, do dwóch lat więzienia lub nawiązka na organizacje ochrony zwierząt.

taką grzywną dowalają w Polsce? aż sie wierzyć nie chce...
chyba, że wiedzą iż jest bogaty i ma tyle pieniędzy, to pewnie, powinien zapłacić! i chyba taka kara ma największy sens jesli te pieniądze mogłyby pomóc innym zwierzętom.
a jesli nie ma to powinien swoje odsiedzieć, tylko znając realia, pewnie dostanie w zawieszeniu i rozejdzie się po kościach... 🙁

Najlepsze Rzeczy W Życiu Są Za Darmo 🙂

OdpowiedzCytat
Patka
rozmówca
12/07/2006 7:32 pm  

Takiemu okrutnemu człowiekowi dałbym dożywocie!!! :mad2:

OdpowiedzCytat
bezciała
bywalec
12/07/2006 10:58 pm  

Faceta trzeba obserwować, za karę, która go spotkała może on się dalej mścić na psach. I prawdopodobnie zrobi to. Takie typy nie czują krzywdy, jaką wyrządzają.

PS.
Ładny avatar dolorez 😉
Pozdrawiam

[edytowane 12/7/2006 od bezciała]

OdpowiedzCytat
SoulFly
bywalec
13/07/2006 12:04 pm  

czasami wydaje mi sie ze prawo hammurabiego w niektorych przypadkach, pasowałoby jak ulał.

zgadzam sie z opinia ze pewnie niestety sprawa wycichnie i koles jak gdyby nigdy nic kupi sobie nowego psa i historia sie powtorzy :/

OdpowiedzCytat
norka
rozmówca
14/07/2006 3:39 am  

ja jestem za metoda,,oka za oko,,.
jesli tak go kreci glodowka,to niech ja na sobie wyprobuje!!!!
jestem za tym zeby go wsadzic do tego dolu i glodzic przez 2 miesiace.
moge mu pomoc w dostaniu sie do tego dolu 😀

OdpowiedzCytat

Praca