Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

 

Składniki:

  • 70g płatków jaglanych
  • woda
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego-tutaj owsiane
  • łyżka karobu
  • pomarańcza
  • dodatkowo: płatki kokosa, migdałów, wegańska biała czekolada

 

 

Przygotowanie:

Płatki jaglane zalewamy wrzątkiem, odrobinę ponad ich poziom. Pozostawiamy do napęcznienia. Następnie dodajemy mleko, karob i gotujemy przez 5 – 8 minut, czyli do czasu, aż wszystko zgęstnieje. W międzyczasie nasze bakalie podprażamy na patelni aby wydobyć jeszcze lepszy smak. Gorącą jaglankę nakładamy do miski i bawimy się w artystę – w końcu człowiek je też oczami.

Nadesłała: Edyta Ludwin
Przepis z portalu Wegetarianie.pl