Jaglanka z nutką pomarańczy
Składniki:
- 70g płatków jaglanych
- woda
- 3/4 szklanki mleka roślinnego-tutaj owsiane
- łyżka karobu
- pomarańcza
- dodatkowo: płatki kokosa, migdałów, wegańska biała czekolada
Przygotowanie:
Płatki jaglane zalewamy wrzątkiem, odrobinę ponad ich poziom. Pozostawiamy do napęcznienia. Następnie dodajemy mleko, karob i gotujemy przez 5 – 8 minut, czyli do czasu, aż wszystko zgęstnieje. W międzyczasie nasze bakalie podprażamy na patelni aby wydobyć jeszcze lepszy smak. Gorącą jaglankę nakładamy do miski i bawimy się w artystę – w końcu człowiek je też oczami.
Nadesłała: Edyta Ludwin
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.