Krem z cukinii
Gorąco polecam przepis na zupę- cukiniowy krem. W sezonie cukiniowym aż grzech nie skorzystać z tego cudownego warzywa. Zupa krem szybka i smaczna.
Składniki (dla 4 osób):
- 4 cukinie
- włoszczyzna
- 2 ząbki czosnku
- grzanki lub 8 kromek chleba tostowego
- 1 łyżki oliwy
Sposób wykonania:
Ugotować włoszczyznę i powstały bulion odłożyć do wystygnięcia.
W garnku rozgrzać 1 łyżkę oliwy i następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinie, następnie 2 ząbki czosnku smażyć około 10-15 minut-mieszając i poddusić do miękkości.
Połączyć wywar warzywny z cukinią i czosnkiem i zmiksować w blenderze na z krem.
Podawać z grzankami-chleb tostowy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z użyciem 1 łyżki oliwy-ciągle mieszając.
Zupę krem z cukinii można udekorować natką pietruszki.
Smacznego!
Nadesłała: Magdalena Famuła-Walus
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.