Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Gorąco polecam przepis na zupę- cukiniowy krem. W sezonie cukiniowym aż grzech nie skorzystać z tego cudownego warzywa. Zupa krem szybka i smaczna.

Składniki (dla 4 osób):

  • 4 cukinie
  • włoszczyzna
  • 2 ząbki czosnku
  • grzanki lub 8 kromek chleba tostowego
  • 1 łyżki oliwy

Sposób wykonania:
Ugotować  włoszczyznę i powstały bulion odłożyć do wystygnięcia.
W garnku rozgrzać 1 łyżkę oliwy i następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinie, następnie 2 ząbki czosnku smażyć około 10-15 minut-mieszając i poddusić do miękkości.
Połączyć wywar warzywny z cukinią i czosnkiem i zmiksować w blenderze na z krem.
Podawać z grzankami-chleb tostowy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z użyciem 1 łyżki oliwy-ciągle mieszając.
Zupę krem z cukinii można udekorować natką pietruszki.
Smacznego!

Nadesłała: Magdalena Famuła-Walus
Przepis z portalu Wegetarianie.pl