Spaghetti z marchewki z sosem pomidorowym
Jest to super proste danie, które bardzo szybko i prosto przygotować. Smakuje obłędnie! To moje ulubione danie na obiad lub kolację.
Składniki:
- 4 średnie marchewki
- 500 ml przecieru pomidorowego
- garść suszonych pomidorów
- jedna duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- przyprawy do smaku: sól różowa himalajska, pieprz, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Cebulkę kroję w drobną kostkę i wraz z czosnkiem podsmażam na wodzie na patelni do lekkiego zrumienienia. Następnie do cebulki z czosnkiem wlewam przecier pomidorowy, wrzucam pokrojone suszone pomidory i doprawiam do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Podduszam chwilę, aż sos troszkę zgęstnieje i nabierze smaku. W tym czasie obieram marchewki i robię z nich spaghetti na temperówce do warzyw. Dodaje marchewkowy „makaron” do sos, mieszam i chwilę duszę. Można dłużej zostawić danie na patelni jeżeli ktoś lubi jak marchewka jest miękka. Ja wolę chrupką, więc po chwili danie jest gotowe.
Smacznego:)
Nadesłała: Katarzyna Turula
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.