Szpinakowe kulki mocy
Przepis inspirowany kuchnią gruzińską
Składniki:
- 500 g liści szpinaku baby
- 100 g orzechów włoskich
- 3 ząbki czosnku
- garść posiekanej kolendry
- 1/2 granata
- przyprawy: sól, mielona ostra czerwona papryka, oregano
- 1 łyżka oleju
Sposób wykonania:
Szpinak dusimy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oleju do odparowania wody. Studzimy i drobno siekamy. Orzechy również siekamy, mieszamy ze szpinakiem, posiekaną kolendrą i przyprawami. Robimy małe kulki z dziurką (a la kluski śląskie). Posypujemy pestkami granata 🙂
Nadesłał/a: Wegetarianie.pl
Autorka: Justyna Mordon
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.