Trufle marchewkowe z bakaliami
Składniki na 12 sztuk:
- marchewka [1 sztuka]
- migdały [50 g]
- siemię lniane [2 łyżki]
- orzechy włoskie [garść]
- daktyle [8-10 sztuk]
- rodzynki [1 łyżka]
- przyprawa do piernika [1 łyżeczka]
- cynamon [1/2 łyżeczki]
- wiórki kokosowe [3 łyżki]
Przygotowanie:
Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić. Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki. Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki, żeby stężały i zajadać.
Nadesłała: Monika
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.