Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Przesyłam mój przepis na danie w 15 minut.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 średnia cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 duża marchewka
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 3 łyżki komosy ryżowej

Komosę opłucz i ugotuj w proporcji 1:2 z wodą.
Cukinię, bakłażan, marchew pokrój za pomocą spiralizera lub po prostu za pomocą obieraczki na cienkie plastry.
Na patelni podsmaż cebulkę z chilli, dodaj pokrojone warzywa, zalej pomidorami i duś 7 minut.
Dodaj czosnek, sól, pieprz i gotuj kolejne 4 minuty.
Wymieszaj z komosą i gotowe.

Nadesłała: Katarzyna Moszczyńska
Przepis z portalu Wegetarianie.pl