Wegańska pasta kanapkowa z pieczonej papryki
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 3-4 ząbki czosnku
- olej
- kawałek korzenia selera
- duża marchewka
- 1 cebula
- mały pomidor
- bazylia
- oregano
- sól i pieprz
Wykonanie:
Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy i układamy na blasze z obranym czosnkiem. Paprykę lekko skrapiamy olejem i solimy. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Podsmażamy cebulę z selerem, marchewką i pomidorem. Do warzyw dodajemy odrobinę wody aby zmiękły i podsmażamy do miękkości. Wrzucamy do blendera warzywa z patelni, paprykę z czosnkiem oraz resztą składników i miksujemy. Pasta gotowa, smacznego 🙂
Nadesłała: Joanna
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.