Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • olej
  • kawałek korzenia selera
  • duża marchewka
  • 1 cebula
  • mały pomidor
  • bazylia
  • oregano
  • sól i pieprz

 

Wykonanie:

Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek, kroimy i układamy na blasze z obranym czosnkiem. Paprykę lekko skrapiamy olejem i solimy. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Podsmażamy cebulę z selerem, marchewką i pomidorem. Do warzyw dodajemy odrobinę wody aby zmiękły i podsmażamy do miękkości. Wrzucamy do blendera warzywa z patelni, paprykę z czosnkiem oraz resztą składników i miksujemy. Pasta gotowa, smacznego 🙂

Nadesłała: Joanna
Przepis z portalu Wegetarianie.pl