Wegańskie naturalnie srebrne lody
Do wykonania lodów potrzebujemy:
– 2 banany
– puszkę mleka kokosowego
– 3-4 łyżeczki masła migdałowo-kokosowo-kakaowego
– 1-2 łyżeczki popiołu kokosowego (intensywność koloru będzie zależała od ilości popiołu)
Sposób przygotowania:
Wszystko należy dokładnie zmiksować, aby popiół dobrze się rozpuścił. Włożyć do zamrażalki na 5-6 godzin. Żeby lody miały gładką strukturę, przez pierwsze dwie godziny mrożenia należy mieszać je co pół godziny dokładnie łyżką. Lody ozdobiłam czarnym cukrem, który nadal im słodyczy i ładnego wyglądu:)
Autorka: Aneta Dąbrowiecka
Przepis z Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.