Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

17 września w Katowicach odbyła się czwarta edycja Wege Festiwalu Silesia – największych targów kuchni wegetariańskiej i wegańskiej na Śląsku. Na przybyłych czekał ogromny wybór wege potraw i produktów.

To już czwarta edycja Wege Festiwalu w katowickiej Galerii Szyb Wilson. Poprzednie cieszyły się dużym zainteresowaniem – podobnie było też tym razem. Mimo zniechęcającej pogody, festiwal został tłumnie odwiedzony zarówno przez osoby młode, całe rodziny i osoby starsze – chętne, by spróbować nowych smaków i zjeść coś innego niż roladę z kluskami i modrą kapustą.

Na imprezie zaprezentowali się wystawcy z okolic Śląska i z całej Polski. Zaserwowali oni najlepsze ze swoich dań i produktów.

Była okazja do zdegustowania takich specjałów jak: kremowe hummusy, domowe potrawy w wersji wege, aromatyczne falafele, słodkie chałwy, roślinne sushi, wegańskie zapiekanki i hot-dogi, zdrowe napoje i zielone koktajle, bezmięsne burgery, wegańskie pierogi, wegetariańskie smaki z różnych kuchni świata jak i wegańskie ciasta, ciasteczka i lody.

Wege Festiwal to również roślinne kosmetyki,  ręcznie wykonane i nietestowane na zwierzętach, książki o tematyce wegetariańskiej, wegańskie ubrania, torby, gadżety użytku codziennego.

Kolejna, piąta edycja Wege Festiwalu Silesia odbędzie się już za dwa miesiące – 26 listopada.