Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

1 i 2 lutego odbędzie się kolejna edycja Wege Festiwalu na Dolnym Śląsku. To fantastyczna możliwość spotkania kilkunastu stoisk z najlepszą wege kuchnią, która specjalnie z tej okazji zjedzie się z całego kraju.

Roślinna kuchnia zaproponuje podróż po smakach całego świata. Pojawi się kuchnia indyjska, gruzińska, perska , koreańska, a także wietnamska!

Na miejscu zjecie pyszne roślinne hot dogi w chrupiących bułkach, smakowite domowe pierogi, burgery ze świeżymi sosami, azjatyckie wegańskie pho i wiele innych potraw! Do domu zabierzecie przepyszne gruzińskie chlebki, oleje tłoczone na zimno, mocno pikantne sosy oraz inne smakołyki.
Nie zabraknie także deserów takich jak orzechowa baklawa, mocno czekoladowych brownie czy też puszystych serników w przeróżnych odsłonach!

Szeroka oferta sprawi, że będzie to miejsce gdzie można spędzić dzień zapoznając się z produktami, które udowodnią, że bycie wege to nie tylko zmiany w sposobie żywienia.

Podsumujmy, na Wege Festiwalu znajdziecie:

– najlepszą kuchnię polskich wege restauracji, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka,
– wyjątkowe przyprawy, przetwory i produkty pakowane,
– książki, dodatki oraz modę

Wege Festiwal Wrocław,
IASE, ul. Wystawowa 1
1-2.02.2020r
Wstęp bezpłatny!
Sobota 12:00 – 20:00,
Niedziela 12:00 – 18:00
Link do wydarzenia: www.facebook.com/events/630847614354392