Jak wyżej. Ugotowałem granulat z posiekanymi warzywami, ostudziłem,
dodałem 1 jajko, trochę mąki ziemniaczanej, wymieszałem - niestety,
wszystko się rozpada, utrzymanie tej masy w stanie stabilnym,
bezrozpadowym, graniczy z cudem. Proszę o rady.
Soryt
Pozdrawiam, soryt
Chyba warto było dodać jeszcze jedno jajko 🙂
Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl
Witaj, wspominając własne doświadczenia, spróbowałbym dodać do tego trochę płatków owsianych, które wchłoną wodę a nie wpłyną znacząco na smak. Można też bułkę tartą, wtedy masa będzie przypominała rozmiękły chleb, ale po podsmażeniu powinno być ok. Dorzucać jajek nie ma sensu, bo masa będzie tylko coraz rzadsza i w sumie będziesz maił później jajka sadzone, a nie kotlety 😉
Na pewno zdecydowanie bułka tarta i płatki (nie tylko owsiane), albo jakiekolwiek inne "surowce" wchłaniające wodę. Jeśli chcesz bardzo "ścinającą substancję", to możesz spróbować z agarem
Ja do takich kotletów nigdy nie używam jajka. Dodatek ścinający zależy od konsystencji masy , jeśli zbyt sucha można dodać zmielonych na mąkę płatków owsianych rozpęczniałych w odrobinie wody, jeśli mokra to sprawdzi się jako zagęszczacz bułka tarta lub zwykła mąka pszenna .
można też spróbować podsuszonym, startym chlebkiem 😛 ja tak robie z falafelami (o ile tak to się pisze 😉 )
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja