Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

podpuszczka  

Strona 14 / 14 Wstecz
  RSS

pietras
forumowicz
Dołączył: 12 lat  temu
Posty: 42
08/03/2013 2:39 pm  

Ja aż takiego problemu z tym nie robię naprawdę.


OdpowiedzCytat
ARHIZ
rozmówca
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 67
30/09/2013 10:00 pm  

Zaraz... czyli, że jest taki rodzaj podpuszczki, do którego wytworzenia potrzebne jest zabicie zwierzęcia, tak? Ja często spotykam się w składach z: "podpuszcza (z mleka)" - co to dokładnie oznacza?


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
30/09/2013 10:24 pm  

Podpuszczki się zasadniczo nie wytwarza, to enzym trawienny. Pozyskuje się ją z cielęcego żołądka. Są też sztuczne podpuszczki (mikrobiologiczne).

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
ARHIZ
rozmówca
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 67
30/09/2013 10:32 pm  

Właśnie - i dla tegoż niezwykle ciekawi mnie, co oznacza termin "podpuszczka (z mleka)" - chodzi o tą z cielęcych żołądków?


OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 4163
30/09/2013 10:39 pm  

Nie spotkałam się z takim zapisem. Podpuszczka ścina mleko, nie wiem, czy da się ją z tego mleka, a właściwie już sera, pozyskać.
Tu więcej o serach i podpuszczce: [url] http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl22/teksty1044/podpuszczka_nie_daj_sie_podpuscic8230 [/url]

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com


OdpowiedzCytat
ARHIZ
rozmówca
Dołączył: 11 lat  temu
Posty: 67
01/10/2013 12:32 am  

No ja wiem czym jest podpuszczka - dlatego zastanawia mnie ten termin. Wydaje mi się, że chodzi tutaj o tą z żołądków, ale pewności nie mam.


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
05/06/2014 3:54 am  

Sery BIO z Lidla są na podpuszce miikrobiologicznej 🙂 .

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
Strona 14 / 14 Wstecz
  
Praca