Witam od jakiegos czasu kupuje miso- w jednym przypadku totalna porazka bo jak dokladniej przecztalam to sie okazalo ze ma jakis cos z ryb w skladzie, a szkoda bo jest pakowane w takich malych saszetkach-wygodne mozna bylo brac do pracy...eh.
Ale niedawno kupilam biale miso, i przygotowuje sie do testowania brazowego.
Jedyne co do tej pory wymyslilam to dodawanie tego do zupy lub sosu albo rozpuszczenie w goracej wodzie jako taki szybki rosolek.
Co do brazowego to mam male watpliwosci bo ogladalam to w sloiku i to wyglada jak cos bardzo stalego w formie-biale miso to bylo jak miekka pasta.
No i to brazowe miso jest takiego jakby to powiedziec niefajnego koloru....
No wiec forumowicze macie jakies tworcze pomysly dla kucharskiego antytalentu?
sorry za odświeżanie starego tematu, ale to jedyne co udało mi się tu znaleźć
przede wszystkim mam pytanie : czy ktoś wie gdzie mogę miso kupić?
niestety mieszkam w małym 'miasteczku' i wizyta w dużym zaowocowała znalezieniem jedynie wyżej wspomnianych niewegetariańskich saszetek...
poza tym szukam informacji na temat różnych rodzajów miso, czym się różnią, do czego się nadają i któy najlepiej wybrać
bardzo proszę o pomoc zaznajomionych z tematem
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja