- torty i lasagne warzywne z dużą ilością szpinaku,
- grillowane tofu,
- kotlety z soczewicy i zupa z soczewicy ala greenway,
- indyjskie dania: zupa z cieciorki, alu-saad (dobrze napisałam?), zupa dahl,
- falafle (ale oryginalne z cieciorki),
- gulasz z fasolki adzuki (mojego pomysłu),
- domowa pizza wegetariańska na razowym orkiszowym cieście.
- sałatki owocowe.
I wiele, wiele innych 😀
[edytowane 29/5/2011 od Bellis_perennis]
Wiele dań uwielbiam, ale najbardziej to proste do zrobienia wegańskie spaghetti. ^^
Składniki: makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno (bo jest lepszy niż zwykły i tańszy od razowego, no i jest dobry :)), koncentrant pomidorowy, pomidory i przyprawy (papryka ostra i pietruszka/bazylia).
Proste i dobre! ^^
„Te no naka ni wa ai subeki hito sae mo, Hanabanashiku chitte. Te no naki ni wa ikita imi kizande mo, Munashiki hana to shiru...”
Ja bardzo lubię wegańską tartę z warzywami. Ciasto: szklanka mąki, 1/3 szklanki lodowatej wody i 1/3 szklanki oleju. Z tego zagniatam ciasto, wkładam do lodówki na co najmniej pół godziny. Wykładam ciastem formę do tarty i nakładam rózne dodatki: można pieczarki, paprykę, kukurydzę, tofu, brokuły - jednym słowem, czego dusza zapragnie. A moim faworytem jest taka tarta ze szpinakiem, czosnkiem i pomidorami.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja