Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Moczenie orzechów,ziaren,nasion, pestek i suszonych owocó  

  RSS

milosz1984
początkujący
Dołączył: 13 lat  temu
Posty: 6
09/09/2011 5:50 am  

Witam
Chciałem się dowiedzieć coś więcej odnośnie moczenia ziaren,nasion, pestek, orzechów i suszonych owoców. Zależy mi na wyciągnięciu maksimum właściwości zdrowotnych z cudów natury jakimi są orzechy,nasiona, ziarna. Czy jednak wszystkie należy moczyć by wyciągnąć z nich wszystkie zdrowotne właściwości? Chcę po prostu wyciągnąć z natury 100% a nie tylko połowę....
Interesują mnie przede wszystkim:
Orzechy wszystkie, pestki, nasiona, ziarna takie jak:
Siemię lniane, Pestki dyni/słonecznika, Aramantus pszenica, ostropest plamisty a także inne cenne, które nie wymieniłem.
Proszę bardzo o opis co i jak, co wolno moczyć, jak i ile a co nie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi


OdpowiedzCytat
Jędruś
stały bywalec
Dołączył: 19 lat  temu
Posty: 849
11/09/2011 12:40 pm  

Witam Milosz1984

Sporo o kiełkowaniu jest na stronce
http://surawka.republika.pl
W dziale Artykuły z rawfoods.

Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty.
:yltype:


OdpowiedzCytat
  
Praca