Witam
Chciałem się dowiedzieć coś więcej odnośnie moczenia ziaren,nasion, pestek, orzechów i suszonych owoców. Zależy mi na wyciągnięciu maksimum właściwości zdrowotnych z cudów natury jakimi są orzechy,nasiona, ziarna. Czy jednak wszystkie należy moczyć by wyciągnąć z nich wszystkie zdrowotne właściwości? Chcę po prostu wyciągnąć z natury 100% a nie tylko połowę....
Interesują mnie przede wszystkim:
Orzechy wszystkie, pestki, nasiona, ziarna takie jak:
Siemię lniane, Pestki dyni/słonecznika, Aramantus pszenica, ostropest plamisty a także inne cenne, które nie wymieniłem.
Proszę bardzo o opis co i jak, co wolno moczyć, jak i ile a co nie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Witam Milosz1984
Sporo o kiełkowaniu jest na stronce
http://surawka.republika.pl
W dziale Artykuły z rawfoods.
Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty.
:yltype:
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja