Ponieważ priscila8 pytała dziś o przepisy z tofu, a tutaj już taki wątek jest, wkleję tu kilka linków do przepisów z tofu z naszego działu [url=subjects.html] Kuchnia[/url]. Być może nie każdy jeszcze do nich dotarł.
Wegańskie:
Sałatka pomidorowa z tofu
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-485.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-485.html[/url]
Grzanki z tofu
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-488.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-488.html[/url]
Tofu z grilla
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-94.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-94.html[/url]
Wegańskie pierogi ruskie
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-486.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-486.html[/url]
Tofu w pomidorach
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-532.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-532.html[/url]
Stroganoff z grzybów i tofu
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-56.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-56.html[/url]
Tofu z patelni
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-428.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-428.html[/url]
Tofu Sałatka
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-452.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-452.html[/url]
Wegetarianskie:
Kotlety z tofu w panierce orzechowo-ziarenkowej:-)
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-470.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-470.html[/url]
Brokuly z tofu
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-365.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-365.html[/url]
Tofu w stylu meksykańskim
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-100.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-100.html[/url]
Kotlety z tofu
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-236.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-236.html[/url]
Tofu w jarzynach A LA Ryba po Grecku
[url=mod-subjects-viewpage-pageid-91.html] www.wegetarianie.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-91.html[/url]
Tofu zle zrobione jest ohydne. rok probowalam, i sie udalo
Zasada jest taka: tofu smakuje tak, jak to, w czym je przyrzadasz. Na poczatek najlepiej je smazyc pogniecione widelcem- jest najbardziej chrupiace i smaczne (oczywiscie z przyprawami!) Kostka to wyzsza szkola jazdy, tu juz trzeba umiec to odpowiednio usmazyc, zeby nie bylo fuj. Sprobuj z gniecionym.
I nie jedz go na surowo na poczatek. Top nie jest twarożek, a porownujac do twarozku mozna sie zniechecic.
Nie wiem, co Wy za tofu kupujecie, że Wam nie smakuje bez dodatków 😉 No chyba, że domowe, bo mi już samo mleko sojowe paskudne wyszło, więc zrozumiem.
Tofu mniam, pod każdą postacią 😉 Lepsze niż twarożek, mogę szamać bez niczego.
http://www.explosm.net/comics/random/
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja