Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Oliwki

26 Wpisy
20 Użytkownicy
0 Reactions
12.7 K Widoki
 jazz
(@5842)
Honorable Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 651

ja uwielbiam oliwki ,ale niestety mój brzuszek mówi NIE 🙁 boli po zjedzeniu kilku 🙁
mimo to czasami sobie na nie pozwalam w każdej postaci 🙂

OdpowiedzCytat
(@5657)
Noble Member
Wpisy: 1236

a ja właśnie dziś kupiłam i dla mnie ohyda nie wiem co z nimi zrobić by mi smakowało bo do jogurtu blee macie jakieś pomysły na sałatki czy cos

W pizzy są dobre. D standardowego farszu - pieczarki, cebulka, żółty ser są bardzo smaczne. Pozostają słone i podkreślają smak potrawy.

OdpowiedzCytat
(@5068)
Honorable Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 637

Jak kupię nawet duży słoik oliwek zielonych (bo czarne mi nie smakują) to znikają bardzo szybciutko 😀

OdpowiedzCytat
 Ayna
(@4809)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 1022

U mnie też znikają 🙂 Bardzo mi smakują takie z oleju , bo są zazwyczaj większe.
Oprócz pizzy , są niezastąpione w sałatce greckiej. 😛

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member
Wpisy: 1596

Kiedyś kupiłam oliwki i w składzie widniał kwas mlekowy i jakieś E ( ale nie pamiętam jakie )...
Więc czy na pewno oliwki są wege....? Jeszcze nie spotkałam się z takimi bez E w składzie. Wiem, że pytanie może zabrzmieć śmiesznie, ale po prostu nie wiem 😉
Liczę, że nikt mnie nie wyszydzi 😉

OdpowiedzCytat
(@6921)
Trusted Member
Wpisy: 51

Lubię oliwki, ładnie wyglądają na talerzu. :] Ale najlepsze są suszone, niestety chyba niedostępne w Polsce.

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Polecam oliwki z Lidla BARESA.
Skład : zielone oliwki, pasta paprykowa ( woda , papryka,stabilizatory : alginian sodu, guarana, zagęstniki : chlorek wapnia ), sól, kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Produkt może zawierać śladowe ilości sorbinanu potasu.

OdpowiedzCytat
(@8602)
Estimable Member
Połączone: 17 lat temu
Wpisy: 115

Dla mnie świat bez oliwek byłby niepełny! Kupuję tylko takie, które w składzie mają oliwki, sól i wodę, bo nie lubię "proszków do prania" w żywności. Takie z pastą paprykową omijam z daleka (skład mnie poraża i przeraża), z innym nadzieniem zresztą też, no chyba, że z migdałami, bo wtedy wetknięty w nie jest tylko migdał 🙂

A do czego? Do wszystkiego! W sałatkach rozmaitych, z polentą (polentę gotuję z ziołami i jak już jest gotowa, wkrajam do niej oliwki, mieszam i voila), same ze sobą, albo rozgniecione na flanie brokułowym, czy innych kotletach. Pycha!

OdpowiedzCytat
 Lily
(@464)
Famed Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 4163

Oliwki są niezjadliwe, zwłaszcza zielone 😉 Czarne w małych ilościach jako dodatek do czegoś ostatecznie przejdą. Podobnie jak kapary i szparagi 😉

OdpowiedzCytat
(@6104)
Noble Member

Dla mnie świat bez oliwek byłby niepełny! Kupuję tylko takie, które w składzie mają oliwki, sól i wodę, bo nie lubię "proszków do prania" w żywności.

A gdzie takie można kupić? Bo nigdy się z takim składem nie spotkałam.

OdpowiedzCytat
(@2575)
Honorable Member
Połączone: 20 lat temu
Wpisy: 606
Rozpoczynający temat  

Hehe pamietam jak zakladalam ten temat a to bylo tak dawno, teraz i ja polubilam oliwki i chyba bym mogla zjesc caly słoik. Przekonalam sie jak moja siostra przywiozła z Niemiec takie duże marynowane oliwki, matko jakie to bylo pyszne :)))

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2
Udostępnij: