ja dziś kotlety z amarantusa z warzywami 😉 własny przepis 😀
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
Zrobiłem na obiad risotto inspirując się przepisem: [url] http://www.puszka.pl/przepis/2344-risotto_wojtka.html[/url].
Użyłem ryżu arborio (tradycyjny do risotta) i dodałem cieciorki. Rzadko jem ciecierzyce, a to błąd bo jest smaczna (pomijając walory zdrowotne). Dzisiaj korzystałem z takiej puszkowanej, ale musze poszukać zwykłej. Troche zostało jeszcze i bedzie na jutro, no chyba że mama wpałaszuje ukradniem ;).
[edytowane 28/12/2008 przez bułek]
Na śniadanie jadłam hummusa (paste z cieciorki) domowej roboty i sałatke taboulleh (sałatka z pietruszki, burgulu i miety) + tosty.
Na obiad mam zamiar zrobic zupe zimową z cukinia, szpinakiem i cieciorką. Co do drugiego dania to jeszcze niewiem bo nie ja dzis je gotuje, ale chetnie bym zjadła bakłażana w pomodorach z ryżem mniam 😛
Wczoraj i dziś leczo z marchewką, usmażoną cebulką, fasolą czerwoną, brokułem(już robił się żółtawy), selerem, pieczarkami, pomidorami z puszki i odrobiną koncentratu + oczywiście przyprawy. Moje ulubione danie, bo proste, smaczne i najczęściej na dwa dni 🙂
wczoraj zrobiłam coś podobnego do lecza..miałam trochę warzyw, granulat sojowy...więc pokroiłam cebulę, kawałek pora, paprykę, utarłam na tarce marchewkę, kawałeczek selera, pietruszkę i to wszystko poddusiłam na patelni potem dodałam ugotowany granulat, glony arame , zieloną pietruszkę,koncentrat pomidorowy i różne przyprawy. Do tego była Quinoa ( jadłam ją po raz pierwszy). No i zostało mi trochę tego obiadu, więc będzie na dziś, ale dziś już też gotuje się fasola, więc jeszcze tak do końca nie wiem. Lubię, kiedy mam wolne i gotuję bez pośpiechu normalny obiad.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja