Zobacz tu - http://pytamy.interia.pl/question/czarna-marchew/1
Prawdopodobnie to skorzonera, ale może by zapytać firmy?
Dzięki za link, Vegetena 🙂 tam był też ten link:
http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99%C5%BCymord_czarny_korze%C5%84 (z tego by wynikało że to istna kopalnia cennych minerałów i witamin!)
[edytowane 10/1/2009 od Loviisa-chan]
Loviisa , czy przeczytałaś do końca link podany przez vegetenę ? Cyt. " Czarna marchew jest to kuzynka naszej marchewki, służy do produkcji naturalnego barwnika spożywczego o kolorze fioletowym 🙂 a skorzonera to skorzonera dużo wcinają jej Francuzi! ani jedzą nawet topinambur- u nas jedzą to dziki! 🙂 "
Skorzonerę nazywano " szparagami dla ubogich "
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja